Türkçe öğrenen çocuklar Çocuk Şenliği'nde buluşacak

Türkçe öğrenen çocuklar Çocuk Şenliği'nde buluşacak

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna Hersek'te bu yıl beşincisi düzenlenecek Çocuk Şenliği, ülke genelinde Türkçe öğrenen çocukların katılımıyla 26 Nisan'da Zenica şehrinde yapılacak- Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yaman:- "Çocuk Şenliği'ni düzen

SARAYBOSNA (AA) - SANELA CRNOVRSANİN - Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna Hersek'te bu yıl beşincisi düzenlenecek Çocuk Şenliği, ülke genelinde Türkçe öğrenen binlerce çocuğu bir araya getirecek.

Ülkenin orta kesimlerindeki Zenica şehrinde 26 Nisan'da düzenlenecek etkinliğe Türkiye ve Bosna Hersek'ten yetkililer ve ünlü isimler katılacak.

Yunus Emre Enstitüsünün Tercihim Türkçe Projesi kapsamında ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda Türkçe öğrenen 7 bine yakın çocuğun katılacağı şenlik, öğrencileri bir araya getirip konser ve halk oyunları gibi etkinliklerle keyifli bir gün geçirmelerini ve kaynaşmalarını sağlıyor.

AA muhabirine bu yılki etkinlik hakkında bilgi veren Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Tercihim Türkçe Projesi'nin en önemli ayaklarından birinin geleneksel hale gelen Çocuk Şenliği olduğunu söyledi.

Bu yılki şenlikte 2006 yılındaki Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna Hersek'i temsil eden Hari Mata Hari'nin sahne alacağını aktaran Yaman, ayrıca Bosna Hersek genelinde büyük beğeni toplayan "Elif" dizisinin başrol oyuncusu İsabella Damla Güvenilir'in de etkinliğe katılacağını ifade etti.

Zenica'da bu yıl da güzel bir şenlik düzenleyeceklerini söyleyen Yaman, şenliğe ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bosna Hersek Sivil İşler Bakanı Adil Osmanovic, kanton bakanları, belediye başkanları ve üst düzey bürokratların da katılımının beklendiğini aktardı.

Şenlik kapsamında Hari Mata Hari konserinin yanı sıra Türkçe öğrenen çocukların da Türkçe ve Boşnakça şarkılar seslendireceğini kaydeden Yaman, ayrıca Zenica Engelliler Okulunun halk oyunları ekibi ile Konya'dan çocuk mehteran ve halk oyunları ekibinin de sahne alacağını dile getirdi.

- "Şenlik, Türkçe öğrenimine katkı sağlıyor"

Yaman, Çocuk Şenliği'nin Bosna Hersek'te Türkçe öğrenimine önemli katkı sağladığını vurgulayarak, "Çocuk Şenliği'ni düzenlerken öncelikle Türkçeyi tercih eden öğrencilere güzel vakit geçirme imkanı sağlamak istiyoruz. Onlar bizi tercih ettikleri, bize teveccüh gösterdikleri için buna karşılık yaptığımız bir şenlik. Buraya katılan çocuklar, arkadaşlarına anlattıklarında onların da bu şenliklere katılabilmek için Türkçeyi seçtiklerini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Şenlikte konser verecek Hari Mata Hari müzik grubunun solisti Hajrudin Varesanovic de böyle bir etkinlikte sahne alacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Daha önce de benzer projelerde yer almıştım. Gençlere destek veren her alana katkı sağlamak isterim." dedi.

Balkan ülkelerinde yayınlanan bir çocuk müzik yarışmasında da jüri üyeliği yapan Varesanovic, "Bir sanatçının yaşlandıkça daha genç kitlelere hitap etmesi ve tecrübelerini gençlere aktarması gerektiğini düşünüyorum. Gençlerin sokaklara değil de kendi hayallerine, spora, müziğe ve sanata yönelmesi gerekir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :