Türk-Yunan dostluğu için kulaç attı

Türk-Yunan dostluğu için kulaç attı

Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek amacıyla yaşama geçirilen "Dost Kulaçlar Projesi" kapsamında Kuşadası'ndan Samos'a yüzdü

AYDIN (AA) - Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek için başlatılan "Dost Kulaçlar Projesi" kapsamında Kuşadası'ndan Samos'a kadar kulaç attı.

Dilek Yarımadası Milli Park sahilinden yüzmeye başlayan Kansuk (45), 1 saat 4 dakika sonra Samos'a vardı.

Kansuk'a tekne içerisinde Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Yat Kulübü Başkanı Gökhan Aydın da eşlik etti. İki mil yüzen Kansuk’u, Samoslu yetkililer ve vatandaşlar karşıladı.

Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı, ilçedekilerin sevgilerini, selamlarını getirdiklerini belirterek, "Türkiye’nin Dilek Yarımadası'ndan buraya kadar yüzen Seda Kansuk ve burada ona eşlik eden bizleri dostça karşılayan Mikail Angulapulos ve Samos halkına teşekkür ederim. Dileğimiz her zaman her yerde barışın kardeşliğin hakim olmasıdır." dedi.

Samos Belediye Başkanı Mikail Angulapulos da girişimin dostluğa katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu projenin birinci ayağı olan Sakız Adası'na geçmesinden sonra burasının seçilmesi bizim için anlamlı. Projenin diğer adalara devamını dilerim. İki ülke halklarının arasında, geçmişten gelen sorunlara rağmen bu tür etkinliklerle dostluğumuzu pekiştirmek ve güçlendirmek zorundayız. Bu tarz projeler ise Türk yunan ilişkisine, dostluğuna farklı bir boyut katıyor bu nedenle çok önemli."

"Dost kulaçlar" projesinin ikinci adımını tamamlamaktan büyük mutluluk duyduğunu aktaran yüzücü Kansuk, "Biraz önce Türkiye yakasındaydık şu anda Yunan yakasındayız. Bu hedefimi gerçekleştirmeme yardımcı olan Kuşadası Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir gün, Dost kulaçlar projesinin ikinci adımı tamamlanmış oldu. Türk-Yunan dostluğu için çok büyük bir adımdı. Mesafe kısa olmasına rağmen amacı ve anlamı çok büyük." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :