Türk ve erkekseniz kafanıza göre kadın cinayeti işleyebilirsiniz

Türk ve erkekseniz kafanıza göre kadın cinayeti işleyebilirsiniz

Kanal D anchorman'i olan Cüneyt Özdemir, Türk medyasının durumunu ve yeni dönemdeki projelerini anlattı. Özdemir, Türkiye'nin sunniler için eğlenceli bir ülke olduğunu öne sürdü ve sunni erkeklere hakaret etti.

Cüneyt Özdemir, 5N1K’dan sonra Kanal D anchorman’i oluyor. Peki Cüneyt Özdemir, Kanal D'de 2018'in haberini mi yapacak? Cüneyt Özdemir haberciliğin 1990'larda kaldığını düşünüyor ve Türkiye'nin Sünni, Türk ve erkekler için eğlenceli olduğunu söylüyor. İşte ayrıntılar...

Hürriyet gazetesinden Burak Kuru’ya konuşan Cüneyt Özdemir, 5N1K’dan sonra Kanal D anchorman’i olmasını ve neler yapacağını anlattı. Kuru’nun “Cüneyt Özdemir: 2018’in haber bültenini yapmaya geliyorum” başlığıyla yayımlanan (2 Kasım 2014) söyleşisi şöyle:

Cüneyt Özdemir: 2018’in haber bültenini yapmaya geliyorum

15 yıl 5N1K programını yaptıktan sonra Kanal D’ye transfer olan Cüneyt Özdemir, yarın akşamdan itibaren ‘anchorman’ olarak karşımıza çıkacak. Özdemir ile son kitabına adını veren ‘Eğlencesini Yitiren Ülke’nin şimdiki halini konuştuk.

Aslında Radikal’deki yazılarını derlediği kitabını konuşmak için buluşacaktık. Ama her şey ışık hızıyla gelişti; biz bir araya gelene kadar o, 15 yıldır 5N1K’yı yaptığı CNN Türk’ten Kanal D’ye geçip ‘anchorman’ oldu. Yarın akşam da yeni kariyerine başlayacak. Kanal D Haber Direktörü Cüneyt Özdemir ile ‘Eğlencesini Yitiren Ülke’ ifadesi, The Economist’teki bir haberden alıntılanmış. “Bu ülke hiç eğlenceli oldu mu” diye soruyorum. Yanıtlıyor: “Eskiden seçenek vardı elimizde. Artık birileri bize bir şeyleri, yaşam formunu dayatmaya başladı. Tercih hakkı azaldı. Onun altını çizmeye çalıştım.”

O zaman, bu ülke kime eğlenceli? Ona cevabı var:

“Sünniyseniz, Türkseniz, erkekseniz gerçekten eğlenceli bir ülke. Çünkü sizin istediğiniz gibi bir yaşam biçimi herkese dayatılmaya başladı. Sünni, Türk ve erkekseniz kafanıza göre kadın cinayeti işleyip süper indirim alabilir, erkek egemen dille futbol tartışabilir, inançlarınıza uygun camiyi her köşe başında bulabilir, çocuğunuzu sunulan o sistemde isteğinize uygun şekilde okula gönderebilirsiniz. Ama bu ülkede herkes Sünni değil Aleviler de var; herkes Türk değil, Kürtler de var; herkes erkek değil kadınlar ya da farklı cinsel tercihleri olanlar da var.”

Etiketler :