Türk ve Amerikalı gençlere insan hakları anlatıldı

Türk ve Amerikalı gençlere insan hakları anlatıldı

Washington'da bir grup Türk ve Amerikalı gencin katılımıyla İbn Haldun Üniversitesi ile Diplomasi ve İşbirliği Gençlik Derneği tarafından insan haklarını konu alan akademi düzenlendi

WASHINGTON (AA) - ABD'nin başkenti Washington'da İbn Haldun Üniversitesi ile Diplomasi ve İşbirliği Gençlik Derneği tarafından düzenlenen "İnsan Haklarında Yeni Ufuklar: Deneyimler ve Zorluklar" başlıklı akademi, Türk ve Amerikalı gençleri bir araya getirdi.

Amerika Diyanet Merkezi'nde, insan hakları alanında çalışan Amerikalı araştırmacıların da yer aldığı Türk-Amerikan Gençlik Akademisi'nin açılış dersi İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk tarafından verildi.

"Fikri bağımsızlık insan hakları söyleminin temel taşlarından biridir." diyen Şentürk, İslam'da insan haklarının özünü bu şekilde ortaya koymanın mümkün olduğunu vurguladı.

Diplomasi ve İşbirliği Gençlik Derneği Başkanı Serra Diptaş ise bu akademi ile Türk ve Amerikalı gençler arasında platform oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye ile ABD arasında sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi de amaçladıklarını belirten Diptaş, akademinin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini bildirdi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, ABD Uluslararası İslam Düşünce Enstitüsü Direktörü Dr. Ermin Sinanovic, Howard Üniversitesi İslam Çalışmaları Öğretim Üyesi Dr. Zainab Alvani'nin de sunumlarıyla yer aldığı toplantılarda, uluslararası insan hakları ve İslam hukuku, Amerika ve Türkiye'deki Müslümanların insan hakları söylemlerine yaptığı katkılar ve küresel düzlemde çatışma çözümleme gibi konular tartışıldı.

Akademiye Oxford, George Mason, John Hopkins ve Humboldt gibi üniversitelerin yanı sıra Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Küresel Politika Enstitüsü (GPI), Penny Appeal, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) gibi sivil toplum örgütleri ve araştırma kuruluşlarından temsilciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :