Türk üniversiteleri Pakistan'da tanıtılacak

Türk üniversiteleri Pakistan'da tanıtılacak

Lahor'da düzenlenecek Uluslararası Eğitim Fuarı'nda Türk üniversiteleri de tanıtılacak- Lahor Superior Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Çaudri Abdur Rehman:- "Türk üniversitelerinin Pakistanlı öğrenciler ve Pakistan yükseköğretimi için ulusl

İSLAMABAD (AA) - Pakistan Avrasya Uluslararası Haftası kapsamında Lahor kentinde düzenlenecek Uluslararası Eğitim Fuarı'nda Türk üniversiteleri de tanıtılacak.

Lahor'daki Superior Üniversitesi yerleşkesinde 26-30 Kasım'da düzenlenecek fuar, etkinlikler, çalıştaylar ve Rektörler Konferansı öncesi AA muhabirine bilgi veren Superior Üniversitesi yetkilileri, etkinlik boyunca yurt dışında eğitim almak isteyen 20 binin üzerinde öğrencinin katılacağını belirtti.

Superior Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Çaudri Abdur Rehman, etkinlik haftasına Türk üniversitelerinden yoğun katılım beklendiğini belirterek, bir hafta boyunca Avrasya üniversitelerinin Pakistanlılarla buluşacağını söyledi.

Etkinliğin Türkiye-Pakistan ilişkilerine de katkı sunacağını söyleyen Rehman, "Üniversite olarak değişim programlarına katılımda Pakistan'da önde gelen bir üniversiteyiz. Türkiye'nin Pakistanlı öğrenciler ve Pakistan yükseköğretiminin uluslararasılaşmasına açılan yol olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden etkinliğimize daha fazla Türk eğitim kurumunun katılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Superior Üniversitesi Rektörü Dr. Sümeyra Rahman, bir haftalık etkinliğin Pakistan'ın eğitim ve öğrenci kalitesine de dikkati çekeceğini dile getirerek, yaklaşık 20 bin öğrencinin Avrasya Üniversiteler Birliğine bağlı okullar, Türk üniversiteleri ve dünyanın başka ülkelerinden davet edilen üniversitelerin heyetleriyle buluşma imkanı yakalayacağını aktardı.

Eğitimde yeni akımların ve yükseköğrenimin uluslararası standartları gibi konuların konuşulacağı çalıştaylara ve Rektörler Konferansı etkinliğine de değinen Rahman, "Türkiye'den ilk kez bu büyüklükte bir akademik heyet fuar ve Rektörler Konferansı'nda yer alacak. Oturumlarda öğrenmeye, eğitimde yeniliklere ve araştırma alanlarına ilişkin konuşmalar gerçekleşecek." diye konuştu.

Türkiye her yıl 15 binin üzerinde yabancı öğrenciye Türkiye Bursları kapsamında burs ve eğitim imkanı sunuyor. Üniversitelerin kendilerine ait yabancı öğrencilere özgü özel burs ve eğitim programları da yer alıyor.

Özellikle İstanbul'da yer alan özel üniversitelerin yabancı öğrencilere özel programları bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :