Türk Tiyatro ve Sinemasının Değerli İsmi Ayla Algan Hayatını Kaybetti

Türk Tiyatro ve Sinemasının Değerli İsmi Ayla Algan Hayatını Kaybetti

86 yaşındaki usta tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan, İstanbul'da geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sanat dünyasının kaybı için taziye mesajı yayımladı.

Türk tiyatro ve sinema camiasının sevilen ismi Ayla Algan, 86 yaşında hayata veda etti. Algan, İstanbul'da bir hastaneye beyin kanaması nedeniyle kaldırılmış, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak aramızdan ayrılmıştır. 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Tiyatro Alanı Ödülü'nü kazanan sanatçı, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli oyuncular arasında yer almaktaydı.

Ayla Algan, 1964'te "Karanlıkta Uyananlar" filmi ile sinema kariyerine adım atmış, 1966'da Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Ah Güzel İstanbul" filmi ile başrol deneyimini yaşamıştı. Usta oyuncu, hem tiyatro sahnelerindeki etkileyici performanslarıyla hem de sinema dünyasındaki başarılı projeleriyle izleyicilerden büyük takdir kazanmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanat dünyasının kaybı için sosyal medya üzerinden bir taziye mesajı paylaşarak, "Tiyatro ve sinema dünyamızın değerli oyuncusu, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Usta sanatçıya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.