Türk Tankı Mahmut Demir'in İsmiyle Başlayan Büyük Güreş Şampiyonası Konya'da Başladı

Türk Tankı Mahmut Demir'in İsmiyle Başlayan Büyük Güreş Şampiyonası Konya'da Başladı

Konya Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen ve 44 ilin katılımıyla gerçekleşen büyük güreş şampiyonası, Türk güreşinin efsane ismi Mahmut Demir'in onuruna başladı.

Konya Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu, 30 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında Türkiye'nin dört bir yanından gelen 44 ilden birçok sporcuyu ağırlıyor. Bu yılki şampiyona, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Mahmut Demir'in ismiyle anılıyor. Türk milli mayosunu 220 kez giyerek güreş literatürüne adını altın harflerle yazdıran "Türk Tankı" Mahmut Demir, açılışta yaptığı konuşmada duygusal anlarını paylaştı.

"Konya'da unutmadığım anım 40 yıl önce ilk Türkiye Şampiyonası'nda madalyamı Konya'da kazanmıştım. Müsabakalara katılan sporcularımıza başarılar diliyorum. Onları yetiştiren antrenörlere ve evdeki anne-babalarına tebriklerimi iletiyorum. Şampiyonamızın hayırlı olmasını diliyorum" diyen Mahmut Demir, güreş camiasına duyduğu sevgiyi ve saygıyı ifade etti.

Türk Tankı Mahmut Demir'in İsmiyle Başlayan Büyük Güreş Şampiyonası Konya'da Başladı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar dileyerek, "Şampiyonanın kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum. Hocalarımızı ve kulüpleri tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise sporun beden ve ruh sağlığı için önemine vurgu yaparak, "Güreş, Anadolu'nun dört bir yanında milletimizin teveccühünü kazanmış bir spor dalı. Bu geleneğin devam etmesi, güreşin yaygınlaşması açısından önemli. Bu anlamda federasyonu tebrik ediyor, milli sporcularımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şampiyona, Türk güreşinin büyük ismi Mahmut Demir'in adının verilmesiyle özel bir anlam taşıyor. Güreşseverler, bu büyük organizasyonun heyecanını ve Türk güreşinin zirvesini beklerken, Konya Valisi Vahdettin Özkan, belediyelere ve Gençlik Spor Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.