Türk-Rus ilişkilerinde normalleşme sinyalleri

Türk-Rus ilişkilerinde normalleşme sinyalleri

IAEE Başkanı Prof. Dr. Kumbaroğlu:- "Türk Akımı projesi Rusya ile ilişkilerdeki kilidin anahtarı olabilir"

ANKARA (AA) - Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk Akımı projesinin Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinde anahtar rol oynayabileceğini belirtti.

Kumbaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran Milli Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektubun Kremlin'de olumlu yanıt bulmasının, başta enerji olmak üzere ekonomi çevrelerinde önemli beklentileri de beraberinde getirdiğini vurguladı.

İki ülke liderinin de ilişkilerin normalleşmesinin öneminin farkında olduğuna değinen Kumbaroğlu, "Özellikle Türk Akım projesi Rusya ile ilişkilerdeki kilidin anahtarı olabilir. Şimdi, karşılıklı açıklamaları somut adımlarla güçlendirme vakti. Muhtemel bir Erdoğan-Putin görüşmesi yeni bir beyaz sayfa açabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kumbaroğlu, enerjide yeni bir dönemin kapısında olunduğuna dikkati çekerek, bu anlamda Avrasya'da bir sinerji yakalanabilmesi konusunda Türkiye Rusya ilişkileri kadar, İran, Azerbaycan ve Yunanistan gibi ülkelerin de öneminin artacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :