Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

Emniyetin çalışmalarına yönelik tanıtım filmi ve afiş hazırlandı - Tanıtım filminde, kuruluşundan bugüne teşkilatın, halkın huzuru ve refahı için yaptığı çalışmalar anlatılıyor

ANKARA (AA) - Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla, emniyetin çalışmalarına yönelik tanıtım filmi ve afiş hazırlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan tanıtım filminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sizlerdeki bu inanç, bu azim, bu kararlılık olduğu sürece evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz, bu milleti kimse bölemez, bu devleti kimse yıkamaz, bu ezanları kimse dindiremez." ifadeleri yer aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Sizler sadece bir asayiş görevi değil, ki son derece önemlidir asayiş görevi, aynı zamanda son derece ulvi ve ahlaki bir görevi yürütmek üzere alana çıkıyorsunuz." şeklindeki sözlerine de tanıtım filminde yer verildi.

10 Nisan 1845'te "Polis Nizamnamesi" ile temeli atılan Türk Polis Teşkilatının, yasaların verdiği yetki ve görevleri hukuk sınırları içinde kalarak başarıyla yerine getirdiği belirtilen tanıtım filminde, dünyadaki hızlı değişim ve ülkenin gelişimine bağlı olarak eğitim ve teknoloji alanın sürekli kendini yenileyen emniyet teşkilatının, gerektiğinde devletin şefkatli eli olduğu, vicdan, merhamet, doğruluk ve adaletten ayrılmadan milletle el ele, gönül gönüle köprüler kurduğu anlatıldı.

Filmde, milletin refah ve huzuru için suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığıyla, başta terörle mücadele ekiplerinin, motosikletli ekiplerin, devriye ekiplerinin ve diğer birim personelinin, 7 gün 24 saat esasına göre, mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığı kaydedildi.

Helikopterli ekiplerin ve deniz polisinin çalışmalarından da görüntülerin yer aldığı tanıtım filminde, polisin, ülkenin bölünmez bütünlüğü, halkın temel hak ve özgürlüğünü korumak için canı pahasına görev yaptığı belirtiliyor.

Bu arada hazırlanan afiş ve billboardlar ile emniyet teşkilatının çalışmaları, 81 ildeki tanıtım noktalarında halka anlatılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :