Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü

Hatay'da görev yapan güvenlik güçleri aileleriyle Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla 4 bin fidan dikti

HATAY (AA) - Hatay Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polisler ve aileleri, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla 4 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Merkez Antakya ilçesindeki Maraş Boğazı Mahallesi'nde oluşturulan İl Emniyet Müdürlüğü Hatıra Ormanı'nda bir araya gelen çok sayıda polis ve aileleri, Antakya Orman İşletme Müdürlüğünce temin edilen 4 bin fidanı dikti.

Etkinliğe üniformalarıyla katılan bazı polisler, ağaç diktikten sonra gelincik tarlasında yaptıkları öz çekimle ilginç görüntüler oluştururken, bazıları da etkinlik sırasında çevre güvenliğini sağladı.

Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl başlattıkları ağaç dikimi etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini aktararak, "Etkinliğimizi bu yıl personelimizin eş ve çocuklarıyla da devam ettiriyoruz. 4 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bundan sonra her yıl Polis Haftası içerisinde bu tür etkinliklerimiz olacak." diye konuştu.

Uludağ, kızılçam, incir, dut ve akasya fidanlarını toprakla buluşturduklarını sözlerine ekledi.

- Osmaniye

Osmaniye'de de şehit polislerin kabirleri ziyaret edilerek, dua edildi.

Asri Mezarlıktaki şehitlikte, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından emniyet yetkilileri, şehit aileleri ve katılımcılar tarafından mezarlara karanfil bırakıldı.

Şehitlik ziyaretine, şehit aileleri, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, şube müdürleri, bazı daire ve okul müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :