Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İzmir, Uşak, Aydın, Denizli ve Manisa'da tören düzenlendi

İZMİR (AA) - Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İzmir, Uşak, Aydın, Denizli ve Manisa'da tören düzenlendi.

İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

Aşkan, törene polis kıyafeti giyerek katılan çocuklarla ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Aşkın, Kantar Karakoluna geçerek, burada kutlamaları kabul etti.

- Uşak

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen ilk törende Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ergüder, emniyet mensuplarının "birlikte güçlüyüz" sloganı ile çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Suç ve suçludan arındırılmış bir yaşam alanı oluşturmak için 24 saat esasıyla görev yaptıklarını belirten Ergüder, şöyle konuştu:

"Sizlerden aldığımız güven ve destekle, bizler birlikte güçlüyüz sloganı ile uygulamaya koyduğumuz il genelindeki Huzur 64 operasyonlarını arttırmaya ve bu sayede suç ve suçlulardan arındırılmış daha güzel bir yaşam alanı oluşturmaya çalışmaktayız. Yaptığımız bu çalışmaların olumlu sonuçlarının da günden güne artarak sürdüğünü gözlemlediğimizi mutlulukla ifade ediyorum. Tüm bu ulvi görevleri yerine getirirken necip milletimize 15 Temmuz hain darbe girişimini ve hadsizliğini bu hainlere karşı milletimizin ve bizim, vatanımızın ve milletimizin bekası için her daim en ağır cezayı vereceğimizden ve bu vatan uğruna canımızı gözümüzü kırpmadan feda edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." dedi.

Konuşmanın ardından Uşak İl Emniyet Müdürlüğü personeli mehteran gösterisi eşliğinde İsmet Paşa Caddesi üzerinden İl Emniyet Müdürlüğüne yürüdü.

Polisler, burada vatandaşlara tarhana çorbası ikram etti.

Turan Akçay İlkokulu öğrencileri Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla polis şarkısını işaret diliyle anlatan klip yaptı.

Sosyal medyada büyük ilgi gören klipte çocuklar okul bahçesine "Polis 155" koreografisi yazıp, polislere sevgi gösterilerinde bulundu.

- Aydın

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Baştuğ, Türk polisinin milli ve manevi duyguları gereği yüksek bir görev şuuruna sahip olduğunu söyledi. Polisin varlığının gayesi gereği toplumdan bağımsız ve toplumsal taleplerden uzak bir hizmet anlayışı yürütemeyeceğine dikkati çeken Baştuğ, "Polislik artık bir güç kullanma mesleği değil, topluma hizmet sunan bir meslek olarak ön plana çıkmaktadır. Ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında gösterilen başarı, milletimizin polisine olan güvenini ve manevi desteğini bir kat daha arttırmıştır." dedi.

Konuşmaların ardından Baştuğ, makamında tebrikleri kabul etti.

Törene Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, daire amirleri ile emniyet personeli katıldı.

- Denizli

Denizli Valiliği önünde düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Demir, burada yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatının, adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde desteğini milletten, yetkisini yasalardan alarak her zaman demokratik ve hukuk kurulları çerçevesinde gece gündüz demeden görevini yerine getirmenin gayreti içerisinde olduğunu belirtti.

Polisin halk için var olduğunu halkın yardım ve desteğiyle, onların adına suçlularla savaştığını dile getiren Demir, "Unutulmamalıdır ki her şeyi satın alabilirsiniz ancak huzuru asla satın alamazsınız. Huzur, güvenlik, dirlik, düzen ve asayiş yalnızca polisin değil, hepimizin ortak meselesidir. Bu nedenle herkesin polise destek ve yardımcı olması, onun yanında yer alması gerekir." dedi.

Demir, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve polis memurları, törenin ardından Denizli Valisi Hasan Karahan'ı makamında ziyaret etti.

Daha sonra polisler eskort halinde 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na geldi. Burada motorlu trafik polisleri motorlarıyla birlikte "Ay Yıldız" koreografisi yaptı.

Vatandaşlar özel harekat polisleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Manisa

Şehzadeler ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Bilgiç, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yılını gururlu ve onurlu bir şekilde kutladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu zamana kadar önemli görevler ifa etmiş polis teşkilatımızın bundan sonra da vatanın bölünmez bütünlüğü, kamu güvenliğinin sağlanması, insanların mal, ırz ve can güvenliğinin korunması için bütün gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Teşkilatımız kamu güvenliği açısından önemli bir birim. Bu teşkilatta görev yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Vatandaşlarımıza güvenlik hizmeti vermek gerçekten onurlu bir iş. Bu işi yapma fırsatını Yaradanımızın bize müsaade ettiği için memnuniyet duyuyorum."

Meydandaki törenin ardından Polis Şehitliği'nde şehit polislerin kabirleri ziyaret edilerek, dualar okundu.

Törene, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Polis Emeklileri Derneği Başkanı Günay Yıldız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler