Türk okçular zirvede ok atıyor

Türk okçular zirvede ok atıyor

- Okçulukta milli sporcular, son yıllarda katıldıkları uluslararası organizasyonlarda elde ettikleri başarı ve aldıkları madalyalarla dikkati çekiyor- Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu:"Olimpiyat kota yarışmasında başarılı olacağımızı


ANKARA (AA) - MUHAMMED ALİ TİMUR - Okçulukta milli sporcular, son yıllarda katıldıkları uluslararası organizasyonlarda elde ettikleri başarı ve aldıkları madalyalarla dikkati çekiyor.

Milli sporcular, son olarak Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası 2. ayak yarışmalarında 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Daha önce de katıldıkları Avrupa ve dünya şampiyonaları ile kupa organizasyonlarında önemli başarılar elde eden Okçuluk Milli Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları öncesi yükselişini sürdürüyor. Özellikle Mete Gazoz, Yasemin Ecem Anagöz, Yeşim Bostan gibi genç sporcular, katıldıkları uluslararası yarışlarda favori isimler arasında yer alıyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'de düzenlenen Dünya Kupası 2. ayak yarışmalarının milli takım açısından oldukça başarılı geçtiğini söyledi.

Klasik Yay Karışık ve Erkek Milli Takımlarının gümüş madalya almasının kendilerini ileriye dönük olarak umutlandırdığı belirten Topaloğlu, "Genelde Şanghay'da mücadele edenler, önümüzdeki ay Hollanda'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacak ülkeler. Turnuvada hem bu ülkelerin oradaki performanslarını görme fırsatı bulduk hem de kendimizi gelecek ay yapılacak Dünya Şampiyonası ile ilgili bir teste tabi tutmuş olduk. Sonuç olarak olimpiyat kota yarışmasında başarılı olacağımızın sinyallerini görmüş olduk. Önemli olan da zaten buydu." ifadelerini kullandı.

Organizasyonların bir silsile içerisinde devam ettiğini vurgulayan Topaloğlu, şimdi de Antalya'da yapılacak 3. ayak yarışmalarına hazırlandıklarını kaydetti.


- "Mete ve Yasemin bizleri gururlandırmaya devam edecek"


Abdullah Topaloğlu, Türk okçuluğunun son 7-8 yılda çok önemli bir aşama kaydettiğini aktararak, "Bunun önemli nedeninin 13-14 yaş grubuna yani kendi insanımıza ve altyapıya önem vermekten geçtiğini söyleyebilirim. 13-14 yaş grubuna eğilmemizin sonucu olarak Türk okçuluğu bugünlere gelmiştir." diye konuştu.

Şanghay'daki turnuvada gümüş madalya kazanan milli sporcular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'ün de 13-14 yaş grubundan çıktığını belirten Topaloğlu, "Her ikisi de çok önemli ve değerli sporcularımız. Bu sporcuların uluslararası organizasyonlardaki başarıları, ülkemize ve milletimize çok gurur veriyor, sevindiriyor. Bundan sonra da başarılarının devam edeceğini düşünüyorum, çünkü ikisi de henüz çok genç. Her ikisi de daha 19 yaşında. Uzun yıllar Türk okçuluğuna hizmet edecekler. Çok önemli yarışmalarda bizleri gururlandırmaya devam edecekler, buna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türk okçuluğunun hem Avrupa'da hem de dünyada yönetim ve sportif performans açısından saygın bir yere sahip olduğunu dile getiren Topaloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Gerek Avrupa şampiyonluğu gerekse Dünya Kupası şampiyonluğu hepsi şu an bizim portföyümüz içinde bulunmaktadır. Eskiden bizler Güney Kore ya da Japonya'yı gördüğümüz zaman 'Eyvah.' derdik. Şimdi durum tersine döndü, onlar Türkiye'yi gördüğü zaman 'Eyvah.' demek durumunda kalıyor. Çünkü sporcularımız, Şanghay'daki karışık takım yarışmalarında dünyanın bir numarası kabul edilen Güney Kore'yi eleyerek finale çıktı. O nedenle çok ümitliyiz ileriye dönük olarak. Tabii ki tek başına sporcunun olması da yeterli değil. Baktığınız zaman bu sporcuların yanında psikologları, fizyoterapistleri, beslenme uzmanları ve en önemlisi iyi bir teknik heyet var. Dolayısıyla başarı bir ekip işi, başarı sadece bir yerden gelmiyor. Hepsini bir araya getirip doğru bir yönetimle başarının gelmesi daha kolay ve basit oluyor."


- "Tokyo 2020 için hedefimiz iki takım halinde katılmak"


Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu, 9-17 Haziran tarihlerinde Hollanda'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na kota almak için yarışacaklarını söyledi.

Topaloğlu, "Tokyo 2020 için hedefimiz iki takım halinde 6 kişi olarak katılmak ve mutlaka madalya almak. Planımız şöyle; eğer Dünya Şampiyonası'nda hedefimizi gerçekleştirebilirsek, Haziran 2019'dan Temmuz 2020'ye kadarki dönemi çok iyi şekilde değerlendirip, olimpiyat madalyasını almayı hedefliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :