Türk Ocakları Genel Başkanı Öz:

Türk Ocakları Genel Başkanı Öz:

"Devletimizin, güneyimizde oluşturulmak istenen, bölgede etnik ve mezhebi çatışmaların on yıllarca daha sürmesine yol açacak girişimler karşısında tavizsiz bir siyaset yürütmesini destekliyoruz"

ESKİŞEHİR (AA) - Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, "Devletimizin, güneyimizde oluşturulmak istenen, bölgede etnik ve mezhebi çatışmaların on yıllarca daha sürmesine yol açacak girişimler karşısında tavizsiz bir siyaset yürütmesini destekliyoruz." dedi.

Öz, Türk Ocağı Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin katıldığı "Milli Mefkure Mektebi" konulu eğitim programında yaptığı konuşmada, bugünün iç siyasetteki farklılıkları köpürtme değil, milli beka meselesi etrafında birleşme zamanı olduğunu söyledi.

Gerek Suriye'de gerekse Irak'ta Türkmen varlığının korunmasının beka açısından hayati önem taşıdığını ifade eden Öz, Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde bir çözümü desteklediğini ve bu politikada ısrarcı olunması gerektiğini belirtti.

Öz, şöyle konuştu:

"Bu devletlerin parçalanması söz konusu olacaksa Misakımilli'den ve antlaşmalardan kaynaklanan haklarımız mutlaka gündeme gelecektir. Türk ocakları olarak devletimizin, güneyimizde oluşturulmak istenen, bölgede etnik ve mezhebi çatışmaların on yıllarca daha sürmesine yol açacak girişimler karşısında tavizsiz bir siyaset yürütmesini destekliyoruz. Ülkemizi yönetenleri, aydınları ve bütün siyasileri bu milli beka meselesinin gerektirdiği birlik ve dayanışma ruhuna uygun davranmaya davet ettik ve etmeye devam edeceğiz. Beka meselesini siyasi çekişmelere kurban etmek vebaldir. Söz konusu vatandır, devletin bekasıdır ve milletin birliğidir. Herkes buna uygun davranmalıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler