Türk Milli Takımı'nın yeni teknik direktörlüğüne en yakın isim Hamit Altıntop

Türk Milli Takımı'nın yeni teknik direktörlüğüne en yakın isim Hamit Altıntop

Şenol Güneş döneminin resmen sona ermesiyle yerine gelecek isim merak ediliyor. Futbol Federasyonu Yöneticisi Hamit Altıntop görüşmelerini sürdürüyor.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından Ay-Yıldızlı ekibi yönetecek yeni teknik adamın arayışları sürüyor.

A Milli Takımımız, Dünya Kupası Elemelerinde Hollanda karşısında deplasmanda çok ağır bir yenilgi aldı. Alınan ağır mağlubiyetin ardından Şenol Güneş büyük eleştiri topladı.

Hollanda maçının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ve teknik direktör Şenol Güneş, Riva'da bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Yapılan ilk görüşmede ayrılık kararı alınmadı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir bir sonraki gün Şenol Güneş ile bir görüşme daha yaptı ve ayrılık kararı alındı. Yapılan açıklamada "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz." denildi.

Eski Almanya A Milli Takım teknik direktörü Joachim Löw'ün yaşadığı kent olan Freiburg'ta bulunan ve Alman teknik adama çok yakın olan isimlerden Ali Polat, TFF yönetim kurul üyesi ve 3-4 yöneticinin Löw'le görüşmek üzere Almanya'ya geldiğini söyledi.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ali Polat, "A Milli Futbol Takımı'ndan sorumlu Hamit Altıntop ve federasyondan 3-4 yönetici Freiburg'a gelerek Löw'le görüştüler. Görüşme olumlu geçmiş; ama küçük pürüzler olmuş." dedi. Bir dönem Fenerbahçe ve Adanaspor'u da çalıştıran 61 yaşındaki Löw, Alman Milli Takımı ile 2014 yılında Dünya Kupası'nı kazanmıştı.

Fanatik'in haberine göre; Almanya'da görüşmeden olumlu sonuç çıkmadı. Löw'den olumsuz yanıt alan TFF, rotayı başka bir Alman isme çevirdi.

TFF yöneticisi Hamit Altıntop bir başka Alman teknik adam Jürgen Klinsmann ile temas kurdu.

Altıntop'un Alman hoca ile ilk görüşme olumlu geçti.

57 yaşındaki teknik direktörün A Milli Takım'ın başına geçebileceği ifade edildi. Klinsmann Son olarak Hertha Berlin'de 10 maçlık bir görevi üstlenmiş, sonrasında ise dinlenmeye geçmişti.

Şenol Güneş bugün Riva'ya gelerek yardımcıları ve personelle vedalaştı. TFF'nin Levent'deki binasından ve Riva'daki tesislerden eşyalarını toplayan Şenol Güneş görev aldığı süre içinde kendisine destek olanlara teşekkür ederek ayrıldı.

Futbol Federasyonu Yöneticisi Hamit Altıntop'un yaptığı görüşmelerin sonucunda bir karara varacak olan TFF Yönetimi yarın toplanacak.

Yarınki toplantıda, yaptığı görüşmelerin detaylarını anlatması beklenen Hamit Altıntop'un raporları doğrultusunda Yönetim bir karar vermeye çalışacak. Yeni teknik adamın cuma günü açıklanması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.