Türk Kızılayından "Şefkat Nöbeti" yardım kampanyası

Türk Kızılayından "Şefkat Nöbeti" yardım kampanyası

Suriye'deki insani yardım faaliyetlerine destek sağlanması amacıyla bir ay sürecek kampanya düzenlendi- Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: - "Biz her düşeni kaldırmak, her yarayı sarmak, her açı doyurmak, her yerinden edilmişe bir sığınak olmak için yola

HATAY (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye'deki insani yardım faaliyetlerine destek sağlanması amacıyla "Şefkat Nöbeti" kampanyası başlattıklarını belirterek, "Biz her düşeni kaldırmak, her yarayı sarmak, her açı doyurmak, her yerinden edilmişe bir sığınak olmak için yola çıktık." dedi.

Kınık, Türk Kızılayının Hatay'daki lojistik merkezinde yaptığı basın açıklamasında, düzenlenen kampanyaya ilişkin bilgi verdi.

Suriye'deki iç savaşın 7. yılı olduğuna işaret eden Kınık, şöyle devam etti:

"7. yılına gelen krizde ülkenin neredeyse yarısı evini barkını terk etmiş, 6 milyona yakını ülkesini terk etmiş, ülkenin neredeyse tamamı terör örgütlerinin vekalet savaşlarının tutsağı haline gelmiş ve bir milyona yakın insan katledilmiş, ağırlıklı olarak sivil insan katledilmiş, bunun en az iki katı insan yaralanmış ve ülke bütün bir varlığını kuru bir iktidar hırsı için maalesef kaybetmiş durumda. Bu, büyük ikinci cihan harbinden bu yana yaşamış olduğumuz en büyük insani krizde Türkiye, Anadolu ve milletimiz üstüne düşen insanlık, şefkat vazifesini bundan önce yerine getirdiği gibi bugün de yerine getiriyor."

Türkiye'nin kendilerinden "aman dileyen" 3,5 milyona kapılarını açtığını söyleyen Kınık, bir o kadar insana da Suriye'nin içinde yardım ulaştırılmaya devam edildiğini anlattı.

Askerin de Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda, Suriye'nin içerisindeki terör unsurlarını temizleyerek Türkiye'deki Suriyelilerin vatanlarına dönmesini için gerekli altyapıyı hazırlamaya gayret ettiğine dikkati çeken Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler de insani yardım aktörleri olarak hayatın normale dönmesi için, çadırlarda gözünü açmış bebeklerin geleceğini kurtarabilmek için, bir ulusun, bir toplumun, komşularımızın Çanakkale'de 10 bin şehit vermiş olan Suriyeli dedelerimizin torunlarına destek olmak için bu Şefkat Nöbeti'ni tutuyoruz."

- Afrin'deki halka yardımlar

Zeytin Dalı Harekatı'na vatandaşların büyük destek verdiğini dile getiren Kınık, insani yardım kuruluşları olarak da sivillere ulaşmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, Afrin'de bir insani yardım operasyonunun da devam ettiğini aktardı.

Bugüne kadar 120 noktanın Afrin'de terör unsurlarından temizlendiğini, bunlardan 100'ünün de yerleşim yeri olduğunu kaydeden Kınık, "Bu yerleşim merkezlerinin tamamına biz düzenli insani yardım ulaştırmak için arkadaşlarımızla beraber çaba gösteriyoruz. Dünyaya aslında şunu da ifade ediyoruz; bizler burada insanlık için varız, bizler bu toprakların asli sahiplerine dönmesi için, bu topraklarda tekrar hayatın ve onurlu bir insan yaşamının tekrar neşet etmesi için varız." dedi.

Şefkat Nöbeti kampanyasının 30 gün boyunca Hatay'daki depolardan devam edeceğini ifade eden Kınık, herkesin bu kampanyaya sosyal medyadan da destek verilebileceğini söyledi.

- "2868'e mesaj gönderilebilir"

Ulaştırılan yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için gayret ettiklerinin altını çizen Kınık, yardımseverlerin "bağış" yazıp Türk Kızılayının kısa mesaj hattı "2868"e mesaj göndererek 10 liralık destek verebileceklerini belirtti.

Bütün çabalarının insanlık onurunu ayakta tutmak olduğunu vurgulayan Kınık, "Biz her düşeni kaldırmak, her yarayı sarmak, her açı doyurmak, her yerinden edilmişe bir sığınak olmak için yola çıktık. Biz mazlumun yanında olmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :