Türk Kızılayından engellilere özel sınıf

Türk Kızılayından engellilere özel sınıf

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı Çubuk Şubesi, Türk Telekom İlkokulu'nda 10 engelli öğrencinin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfını yeniden düzenledi....

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı Çubuk Şubesi, Türk Telekom İlkokulu'nda 10 engelli öğrencinin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfını yeniden düzenledi.

Türk Telekom İlkokulu öğretmeni Duygu Coşkun ve engelli öğrencilerin talebine duyarsız kalmayan Kızılay Çubuk Şubesince yenilenen sınıf, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Kaymakam İbrahim Çenet, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Türk Kızılayı Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç ve diğer yetkililer katıldı.

Kaymakam Çenet, törende yaptığı konuşmada, Kızılay’ın her alanda insanlara yardım ettiğini belirterek, "Bu özel sınıfın özel çocuklarını mutlu etmekten daha güzel ne olabilir ki? Sağ olsunlar bu sınıfı yeniden baştan aşağı dizayn etmişler. Yeni oyuncaklarla eğitim materyalleri ile donatmışlar. Öğrencilerimiz çok mutlular." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Ankara Şubesi Başkanı Hizanlıoğlu ise, son 8 yıldır başlattıkları kampanya ile okulların ihtiyaç duyduğu özel sınıflar için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ankara’da 20’nin üzerinde sınıfı düzenlediklerini vurgulayan Hizanlıoğlu, ‘"Ankara’da 40 şubemiz bulunuyor. Bu şubelerimiz aracılığı ile 20 sınıfı yeniden dizayn ettik. Önümüzdeki günlerde Sincan ilçesinde de bir sınıfın açılışını yapacağız. Kızılay’ın da görevi her zaman devletinin ve vatandaşlarının yanında olmaktır." diye konuştu.

Kızılay Çubuk Şubesi Başkanı Koç da, sınıf için 12 bin liraya yakın harcama yapıldığını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :