Türk Kızılayından 150 gence liderlik eğitimi

Türk Kızılayından 150 gence liderlik eğitimi

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Antalya’da düzenlenen "Gençlik Kampları Liderlik Eğitimi" programı kapsamında...

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Antalya’da düzenlenen "Gençlik Kampları Liderlik Eğitimi" programı kapsamında 25-45 yaş arası 150 gence liderlik eğitimi verildi.

Türk Kızılayı açıklamasında, her yıl başarılı gençlere, tatil, eğitim ve kültürel birikim imkanı tanındığı, bu kapsamda Antalya’da düzenlenen "Gençlik Kampları Liderlik Eğitimi" programı kapsamında 150 gence ilk yardım, temel afet bilinci, Kızılaycılık, gençlik kamplarında işleyiş, kan bağışı ve kök hücre bilgilendirmesi ile drama, el sanatları, halk oyunları, spor, müzik ve lojistik branşlarına yönelik eğitimler verildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Genel Sekreter Hüseyin Can, Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Denetim Kurulu Üyesi İlhami Yıldırım, Genel Müdür Dr. İbrahim Altan'ın da katıldığı programın kapanış töreninde bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın'ın ifadalerine de yer verildi.

Eğitim programının sonunda tüm katılımcılar, Kızılay Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından değerlendirilecek ve lider olarak görev alması uygun olan katılımcılar Kızılay Gençlik Kamplarında görevlendirilecek.

Yaz tatili döneminde açılacak olan Kızılay Gençlik Kamplarına kizilay.org.tr adresinden ve Kızılay şubelerinden başvurulabilecek. Kamplardan şehit ve gazilerin çocukları, TEOG’da dereceye girenler, okullarında başarı sağlayan öğrencilerin yanı sıra çok sayıda genç faydalanabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :