Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Can:

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Can:

"2015'te 1 milyon 926 bin ünite kan toplayarak Türkiye'nin tüm kan ihtiyacının yüzde 86'sını yakalamış olduk. Kızılay'ın 2017'de hedefi Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 100'nü karşılamak."

BALIKESİR (AA) - Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, "2015'te 1 milyon 926 bin ünite kan toplayarak, Türkiye'nin tüm kan ihtiyacının yüzde 86'sını yakalamış olduk. Kızılay'ın 2017'de hedefi Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 100'nü karşılamak" dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesine 10 ve üzeri ünite kan bağışında bulunan 180 kişiye madalya vermek için gelen Can, belediye binası önünde düzenlenen madalya töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin 6 bin ünite kan bağışıyla il birincisi olduğunu söyledi.

Kanın sadece insan vücudunda üretilebildiğine dikkati çeken Can, şunları kaydetti:

"Öncelikle ilçemizi ve duyarlı vatandaşlarımızı kutluyorum. Kızılay gibi var olmuş bir toplumla beraberiz. Edremit'in Balıkesir'in ilçeleri arasında, kan bağışında birinci olması gerçekten beni de fevkalade memnun etti. Bunu katlayarak devam ettireceğini umuyoruz. 2015'te 1 milyon 926 bin ünite kan toplayarak, Türkiye'nin tüm kan ihtiyacının yüzde 86'sını yakalamış olduk. Kızılay'ın 2017'de hedefi Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 100'nü karşılamak. Bu bakımdan burada vereceğimiz plaketler, ödüller maddi olarak değerli değil ama mana olarak çok önemli. Sizler iyi ki kan bağışında bulunuyorsunuz. Verdiğiniz bir ünite kanla 3 kişiye hayat veriyorsunuz. Sizinle ne kadar gurur duysak azdır."

Kızılay Edremit Şube Başkanı Necati Uytun ise Kızılay'ın nerede bir kana ihtiyacı varsa orada olduğuna değinerek, kuruluşun Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından kan bağışı yaparak altın, gümüş ve bronz madalya almaya hak kazanan bağışçılara madalyaları verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :