Türk Kızılayı Sarıkaya Şubesi'nin çalışmaları

Türk Kızılayı Sarıkaya Şubesi'nin çalışmaları

YOZGAT (AA) - Türk Kızılayı Sarıkaya Şube Başkanı Doğan Çitfçi, ilçedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çiftçi, şube binasında gazetecilere...

YOZGAT (AA) - Türk Kızılayı Sarıkaya Şube Başkanı Doğan Çitfçi, ilçedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çiftçi, şube binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın Sarıkaya'da çok aktif olduğunu ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kızılayın merkezinden gönderilen 200 adet kuşbaşı kavurmayı maddi durumu iyi olmayan ailelere dağıttıklarını ifade eden Çiftçi, "İlçemizde ramazan ayı nedeniyle birçok maddi durumu iyi olmayan aileye çeşitli sivil toplum kuruluşlarından yardımlar yapıldı. Biz de merkezimizden şubemize gönderilen 200 adet kuşbaşı kavurmayı maddi durumu el vermeyen vatandaşlarımıza dağıttık. Öte yandan kendi imkanlarımızla temin ettiğimiz yine maddi durumu elverişsiz olan vatandaşlarımıza yazlık kıyafetler dağıttık." dedi.

Türk Kızılayı Sarıkaya Şubesi'nin, Kayseri bölgesinde en fazla kan toplayan ilçeler arasında yer aldığını dile getiren Çiftçi, konuşmasını şöyle devam ettirdi:

"İlçemize yılda en az üç defa Kızılay Kayseri Kan Toplama Merkezi'nden kan bağışında bulunulması için araç gönderiliyor. Sağolsunlar vatandaşlarımız, kan bağışına çok duyarlı davranıyorlar. Bölgedeki kan bağışında bulunan ilçeler arasında başlarda yer alıyoruz. Bu da bizi memnun ediyor. Yine bu yıl şu ana kadar 500'e yakın vatandaşımız Kızılay'a kan bağışında bulundular. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etmektedir."

Çalışmalarının ve yardımlarının yıl sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Çiftçi, ilçe halkıyla birlikte hareket etmenin de faydalarını gördüklerinin altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler