Türk Kızılay 2025 Vekâletle Kurban Kesim Bedellerini Açıkladı
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 2025 yılı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası kapsamında yurt içi ve Gazze için kurban bedelinin 13 bin 250 lira, yurt dışı için ise 5 bin 250 lira olarak belirlendiğini duyurdu.
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 2025 yılı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası detaylarını İstanbul Kısıklı’daki Türk Kızılay Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.
Yılmaz, “Yurt içi ve Filistin Gazze kategorisi için kurban bedelimiz 13 bin 250 lira, yurt dışı için ise 5 bin 250 lira olarak açıklıyoruz” dedi. Yılmaz, Gazze için kesim ve konserve işlemlerinin Türkiye’de yapılacağını belirterek, “Lojistik bedelini Kızılay olarak biz karşılayacağız” ifadelerini kullandı.
Gazze'ye konserve kurbanlar gönderilecek
Gazze’ye ulaştırılacak kurban etlerine ilişkin de bilgi veren Yılmaz, “Geçen yıl büyük bir kısmını Gazze’ye ulaştırdık, kalan kısmı kapıda bekliyor. Açıldığı anda hızlıca içeri girecek şekilde hazır” dedi. Konserveleme yöntemiyle kurban etlerinin Gazze’ye gönderileceğini belirten Yılmaz, “Bu sayede kurbanlar fırsat bulunan ilk anda Gazze’de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” diye konuştu.
Taksitle ödeme imkânı ilk kez devrede
Bu yıl bağışçılara kolaylık sağlamak adına ödeme seçeneklerini artırdıklarını belirten Yılmaz, “İlk kez 2 ile 4 taksit arasında ödeme imkânı sunuyoruz” dedi. Yılmaz, vekâlet vermek isteyenlerin internet sitesi, mobil uygulama, bankalar, 168 bağış hattı ve Kızılay şubeleri üzerinden bağışlarını kolaylıkla gerçekleştirebileceğini hatırlattı.
Hedef: Yurt dışında 130 bin, yurt içinde 25 bin kişiye ulaşmak
Bu yılki hedeflere de değinen Yılmaz, “Yurt dışında 130 bin, yurt içinde ise Gazze dâhil 25 bin kişiye ulaşmayı planlıyoruz” dedi. Ancak kesin ulaşılan kişi sayısının kampanya sonunda açıklanacağını belirterek, “Genellikle hedeflerimize yüzde 25 artış payı koyarak ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:
