Türk Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü

Türk Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Türk Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Türk Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş, mensubu olmaktan gurur duydukları jandarma teşkilatının 178. yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Jandarma Genel Komutanlığının başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten Altıntaş, şöyle devam etti:

"Kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız."

Konuşmanın ardından jandarma konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, jandarmanın görevde kullandığı silah ve teçhizatın yer aldığı serginin gezilmesiyle son buldu.

Programa Vali Mesut Köse, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, daire amirleri, askeri personel, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler