Türk-İş’ten "esnek çalışma" protestosu

Türk-İş’ten "esnek çalışma" protestosu

Taksim'de protesto yürüyüşü düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve çeşitli sendikaların üyelerinin katılımıyla "esnek çalışma" uygulamasına karşı yürüyüş düzenlendi.

Tünel Meydanı'nda toplanan grup, "özel güvenlik görevlileri kadro istiyor", "tüm taşeronlara kadro", "kölelik bürolarına hayır" yazılı döviz ve pankartlar eşliğinde Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışmayı içeren yasal düzenlemeye tepki gösterdiklerini belirterek, çalışanların iş ve yaşam koşullarının ağırlaştığını savundu.

Uyar, işçilerin meta haline getirildiğini ve insan olma onurunun incitildiğini öne sürerek, "Kiralık işçilik sisteminin diğer ülke uygulamalarına dikkat çektik. Sosyal korumanın iyi olduğu ülkelerde bile bu uygulamanın birçok soruna yol açtığını örnekleriyle ortaya koyduk" dedi.

Bunun, tüm çalışanları, iş hayatına girecekleri ve ailelerini ilgilendiren geniş tabanlı ve mutlaka sosyal mutabakatla inşa edilmesi gerektiğini belirten Uyar, "Hükümetin, işçilerin çalışma ve aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

Türk-İş’ten "esnek çalışma" protestosu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :