Türk iş adamları heyeti Karadağ'da

Türk iş adamları heyeti Karadağ'da

İnşaat, tekstil, endüstri, gıda, bilgi teknolojileri ve ulaşım sektörlerinden temsilcilerin katılımıyla iş forumu düzenlendi

PODGORİCA (AA) - İnşaat, tekstil, endüstri, gıda, bilgi teknolojileri ve ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren Türk iş adamlarından oluşan heyet, Karadağ'da temaslarda bulundu.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz başkanlığındaki heyet, başkent Podgorica'daki temasları kapsamında, Karadağ Ticaret Odası ile Türkiye'nin Podgorica Büyükelçiliği iş birliğinde düzenlenen iş forumuna katıldı. Heyet, Karadağ Ticaret Odası temsilcileri ile de bir araya geldi.

Cengiz, yaptığı açıklamada, Muşlu iş adamlarının Karadağ ve Bosna Hersek'e iş seyahati yaptıklarını belirterek, "Heyetimizde inşaat, tekstil, endüstri, gıda, bilgi teknolojileri ve ulaşım sektörü temsilcileri bulunuyor. Ziyaretimizin iş birliğimize katkı sağlayacağını umuyoruz." dedi.

Karadağ Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İvan Saveljic de Muşlu iş adamlarına Karadağ'ın farklı sektörlerdeki potansiyellerden bahsettiklerini ifade ederek, özellikle tarım ve enerji sektöründeki karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Karadağ için önemli bir diğer sektörün de turizm olduğuna işaret eden Saveljic, Karadağ ile Muş arasındaki benzerliklere dikkati çekerek, "Türkiye'nin, büyüklüğü ve üretim gücü açısından kendimize benzettiğimiz bölgeleriyle işbirliği yapmak bizim için önemli." diye konuştu.

Saveljic, Türkiye ile Karadağ'ın ticaret alanında son derece iyi ilişkilere sahip olduğunu anlatarak, Türkiye'nin 2006-2016 yıllarında Karadağ'daki yatırımının 113 milyon avro değerinde olduğunu sözlerine ekledi.

İş forumuna, Türkiye'den 33 firmanın temsilcisi katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :