Türk Eximbanktan işbirliği açıklaması

Türk Eximbanktan işbirliği açıklaması

İSTANBUL (AA) - Türk Eximbank ve UK Export Finance (UKEF) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.Türk Eximbank açıklamasına göre, UKEF Genel Müdürü...

İSTANBUL (AA) - Türk Eximbank ve UK Export Finance (UKEF) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Türk Eximbank açıklamasına göre, UKEF Genel Müdürü Louis Taylor ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım tarafından "Excred27 - Insuring Export Credit & Political Risk International 2017" zirvesi süresince gerçekleştirilen toplantılar kapsamında Londra’da 28 Şubat 2017 tarihinde bir “İşbirliği Anlaşması” imzalandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Birçok bölgesel ve uluslararası soruna benzer kaygılarla yaklaştığımız İngiltereyle; ortak menfaatlerimiz, ikili işbirliğimizin daha da geliştirilmesi için uygun zemin sağlamaktadır ve bu uygun zemin, hemen hemen tüm dış politika konularında yakın istişareler sürdürülmesine olanak sağlamaktadır. Bu birliktelik, ticaret hacmimize de yansımış olup, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ticaret hacmi içerisinde İngiltere beşinci sırada yer almıştır. Bu anlamda, İngiltere’yi, Türkiye için stratejik bir ticari ortak olarak tanımlamak doğru olacaktır. Türk Eximbank’ın faaliyetlerine bakıldığında da bu ticari ortaklığın yansımalarını gözlemek mümkündür.

Türk Eximbank olarak, sigorta portföyümüzde İngiltere’ye yapılan ihracat ikinci sırada yer almıştır. Öte yandan, Türk ve İngiliz müteahhitlerin gelişmekte olan ülkelerde gerçekleştirdiği müteahhitlik ve altyapı projelerinde mevcut tecrübeleri yadsınamaz. Bu anlaşma ile Türk Eximbank ve UKEF, gelişmekte olan ülkelere gerçekleştirilecek, gerek büyük ölçekli, gerek KOBİ niteliğindeki İngiliz ve Türk şirketlerinin dahil olduğu projelere, birlikte sigorta ve finansman desteği sağlanması hususunda ilk adımı atmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :