Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım:

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım:

"Amacımız bu zor dönemde ihracatçının finansmana erişimini kolaylaştırmak, samimi olarak söylüyorum şu dönemde kimse 'taksitimi vadesinde ödemedim vadeyi uzatmadılar, yenilemediler' diyemez. Biz onun faaliyetine devam etmesini böylesine zor bir dönemde ye

İZMİR (AA) - Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, son dönemde ihracatçının finansmana erişimini kolaylaştırmak için önemli adımlar atıldığını belirterek, ihracatçının zor dönemleri atlatması için ellerinden gelen kolaylığı yaptıklarını, bu dönemde kredi kullanan hiçbir ihracatçının "taksitimi vadesinde ödemedim vadeyi uzatmadılar, yenilemediler" diyemeyeceğini belirtti.

Ege Genç İşadamları Derneği'nde "İhracatın Finansmanında Türk Eximbank" konulu bir sunum yapan Yıldırım, geçen yıl Türkiye ihracatının yüzde 23’ünü desteklediklerini, bunu bu yıl yüzde 26'ya çıkarmak istediklerini ifade etti.

Türkiye’de ihracat kredilerinin yüzde 44'ünü verdiklerini, döviz kazandıran faaliyetlerle iştigal eden 100 bine yakın şirketin 7 bin 700'üyle çalıştıklarını, bu rakamı artırmak istediklerini dile getirdi.

Geçen yıl 33 milyar dolar olan ihracat desteğini 2017'de 40 milyar dolara çıkaracaklarını kaydeden Yıldırım, gelecek dönemde ihracatçıyı desteklemenin yanında ihracatçıların müşterilerine verdikleri desteği de artıracaklarını kaydetti.

Bu kapsamda Afrika ülkelerinde özel bir çalışmanın olduğunu, bu kıtada lojistik desteklerin de açıklandığını dile getiren Yıldırım, ihracat sigorta poliçesini de kredi teminatı olarak kabul ettiklerini, bu sayede yeni kredi olanakları da yaratıldığını kaydetti.

Kredi Garanti Fonu teminatlarıyla ilgili de bilgi veren Yıldırım, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Amacımız bu zor dönemde ihracatçının finansmana erişimini kolaylaştırmak. Samimi olarak söylüyorum şu dönemde hiç kimse 'taksitimi vadesinde ödemedim vadeyi uzatmadılar, yenilemediler' diyemez. Yeter ki şirketi faaliyetine devam etsin. Biz onun faaliyetine devam etmesini, böylesine zor bir dönemde yeterli buluyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :