Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Özbekistan arasında önemli işbirliği

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Özbekistan arasında önemli işbirliği

TDBB Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Özbekistan Yükseliş Ulusal Hareketi Başkanı Bobur Mansurovich Bekmurodov ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş iş birliği protokolüne imza attı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ile Özbekistan Yükseliş Kurumu arasında işbirliği protokolüne imza atıldı.

TDBB Bursa'da düzenlediği Uluslararası Yerel Yönetimler Konferansı çerçevesinde TDBB ile Özbekistan Yükseliş Kurumu arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine, TDBB Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Özbekistan Yükseliş Ulusal Hareketi Başkanı Bobur Mansurovich Bekmurodov ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı.

BAŞKAN ALTAY: İŞBİRLİĞİMİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Son dönemde Özbekistan'la ilişkilerin artarak geliştiğine dikkat çeken Başkan Altay, "Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin tüm başkanları olarak Özbekistan'a Sonbahar'da ziyaret planlamaya çalışıyoruz. Medeniyetimizin başlangıcı olan Özbekistan'ı tüm başkanlarımızın görmesini arzu ediyoruz. Bu işbirliği protokolünün de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum"diye konuştu.

BEKMURODOV: TÜRKİYE'NİN TARİHİ KENTLERİYLE KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALAMAYI ÖNERİYORUZ

Özbekistan Yükseliş Ulusal Hareketi Başkanı Bobur Mansurovich Bekmurodov ise, "Etkinliği düzenlediğiniz için çok teşekkür ederiz. Bu bizim resmi faaliyetlerimizin başlangıcıdır. Özbekistan'ın üç tarihi kentinin belediye başkanları da etkinliğe katılıyor ve Türkiye'nin tarihi kentleriyle kardeşlik protokolü imzalamayı öneriyoruz. Her şey için teşekkürler" dedi.

Konuşmaların ardından taraflar arasında işbirliğini sağlayacak protokol imzalandı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Özbekistan arasında önemli işbirliği

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Özbekistan arasında önemli işbirliği

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.