Türk biniciliği 56 yıl sonra olimpiyatlarda

Türk biniciliği 56 yıl sonra olimpiyatlarda

Milli binici Ömer Karaevli, "Dadjak Ter Puttenen" isimli atıyla 75 yarışmada toplam 927,25 puana ulaşarak, engel atlama dalında 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı - Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bora:"Bu mucize gibi bir şey, çok mutlu


ANKARA (AA) - Türkiye, binicilikte, Ömer Karaevli ile 56 yıl aradan sonra olimpiyatlarda yer alacak.

Milli binici Karaevli, "Dadjak Ter Puttenen" isimli atıyla katıldığı 75 yarışmada toplam 927,25 puana ulaşarak, engel atlama dalında 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı.

Karaevli, 2-5 Mart tarihlerinde Katar'da düzenlenen CSI5 son puan toplama yarışmasında, 1,55 metrede ikinci olarak, Türkiye'nin yer aldığı C Grubu'nu lider tamamladı. Bu sonuçla Karaevli, Dadjak Ter Puttenen isimli atıyla, 75 yarışmada 927,25 puan toplayarak, olimpiyat vizesi aldı.

Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI) kuralları gereğince, Karaevli'nin kotası ülke kotası olarak geçtiği için, olimpiyata gidecek sporcu Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından belirleniyor.


- Bora: "Rio'da güzel bir temsil hepimiz için yeterli"


Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu mucize gibi bir şey, çok mutluyuz" dedi.

Karaevli'nin, oldukça başarılı bir performansla, tamamen bileğinin hakkıyla vize aldığını kaydeden Bora, "Türk biniciliğinin geleceği açısından çok önemli bir gelişme. Elbette beklentimiz yüksek değil, katılmak o kadar önemli ki, Rio'da güzel bir temsil hepimiz için yeterli" diye konuştu.

Biniciliğin at ile yapıldığını, performansın aynı zamanda atla ilişkili olduğunu dile getiren Bora, "Dünyaca ünlü sporcular, değeri 10 milyon avroları geçen atlarla yarışıyor. Bizim henüz o seviyelerde atımız yok ama Gençlik ve Spor Bakanlığı elinden gelen tüm desteği veriyor. Ömer için de maksimum düzeyde destek verileceğine eminim" ifadelerini kullandı.

Türkiye, binicilikte son olarak 1960 Roma Olimpiyatları'nda yer almıştı. Ferdi atlama dalında, 61 sporcu arasında 3 binici ile yarışan milli takımda, Cevdet Sümer, "Zambak" isimli atıyla 15, Nail Gönenli, "İnka" isimli atıyla 31, Salih Koç ise "Polat" isimli atıyla 50. sırada yer almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :