Türk bayrağına bürünüp işaret diliyle İstiklal Marşı okudular

Türk bayrağına bürünüp işaret diliyle İstiklal Marşı okudular

Kahramanmaraş'ta yüzlerini Türk bayrağına boyayıp kırmızı beyaz kıyafet giyen, aralarında işitme engellilerin de yer aldığı öğrenciler, işaret diliyle okudukları İstiklal Marşı'yla duygusal anlar yaşattı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta yüzlerini Türk bayrağına boyayıp kırmızı beyaz da kıyafet giyen, aralarında işitme engellilerin de yer aldığı öğrenciler, işaret diliyle okudukları İstiklal Marşı'yla duygusal anlar yaşattı.

TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 3'ü işitme engelli 26 öğrencisi, okulun konferans salonunda düzenlenen programda, işaret dili ile İstiklal Marşı okudu. Yüzlerini Türk bayrağına boyayan öğrenciler daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatıp, şiir okudu.

Okulun öğrenci ve öğretmenlerinin dikkatle izlediği programda duygusal anlar yaşandı.

TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlknur Kılıç, yaptığı konuşmada, kendisinin de ortopedik engelli olduğunu ve okuluyla bütün engelleri aştıklarını söyledi.

İstiklal Marşı'nı işaret dili ile okuyarak engelli bireyler için farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Engelli öğrencileri var ama hepimiz öğrencilerimiz ve idarecilerimizle birlikte engelleri de aşan bir okuluz. Burada engelli öğrencilerimizde aslında toplumun bir bireyi olduğunu, hiç kimsenin sonradan engelli olmayacağına bir garantisi olmadığını çok güzel vurguladık. Bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum."

Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğretmeni Leyla Karaalan ise daha önce de işaret diliyle ilgili programlar yaptığını, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulüne özel hazırladıkları etkinliğin çok anlamlı olduğunu, öğrencilerin de başarıyla görevini yerine getirdiğini söyledi.

İstiklal Marşı'nı okuyan işitme engelli öğrenciler Nisa Nur Sarıçerçe, Merve Bozbayır ve Zeynep Taşcı, programdan memnun olduklarına dikkati çekerek emeği geçenlere işaret diliyle teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :