Türk Anadolu Vakfı’ndan NEÜ Rektörü Şeker'e suçlama

Türk Anadolu Vakfı’ndan NEÜ Rektörü Şeker'e suçlama

Türk Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Küçükbakırcı, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in Onkoloji Hastanesi için toplanan parayı amacı dışında kullandığını iddia ederek, hem kanser hastalarının hem de hayırseverlerin yok sayıldığını söyledi

 

Türk Anadolu Vakfı'nın hayırsever vatandaşların desteği ile yapımına öncülük ettiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi kampüsündeki Onkoloji Hastanesi inşaatının rektörlük tarafından tamamlanarak Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi olmasına karar verilmesinin ardından Vakıftan sert bir açıklama geldi. Vakıf yönetimi kendi binalarında düzenledikleri basın toplantısı ile Rektör Şeker'e tepki gösterdi. Toplantıya; Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla, yönetim kurulu üyeleri; Mehmet Ali Atiker,  Erol Küçükbakırcı, Süleyman Koncagül ve Genel Müdürü Ahmet Ağırbaşlı katıldı. Türk Anadolu Vakfı adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Erol Küçükbakırcı, "Kimse, hayırseverlerden gelen yardımları yok sayamaz. Sayın rektör Muzaffer Şeker, sen Onkoloji Hastanesini ne diye Diş Hekimliği Fakültesi'ne çevirmek istiyorsun. Sen, bu yetkiyi nereden aldın?" diye sordu.

anadolu-vakfi--(2).jpg

KÜÇÜKBAKIRCI: KONYA’YA GEREKLİ

Onkoloji Hastanesi'ne Konya'nın yıllardan beri ihtiyaç çektiğini hatırlatan Küçükbakırcı, ilk onkoloji binasını yaptırdıklarında kendilerine edilen duanın çok olduğunu söyledi. Kanser hastalığının artarak devam ettiğini, Konya'da da bu hastalığa yakalanan vatandaşların ve özellikle çocukların sayısında artışların yaşandığını belirten Küçükbakırcı, "Benim hemşehrilerim neden tedavi için İstanbul veya Ankara'ya gitmek zorunda kalsın. Ayrıca imkânı olan var, olmayan var. Bu yüzden ilk binayı diktik. İkinci bina da bu anlamda gerekliydi. Hatta gerekli olduğunu mevcut Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve Selçuk Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Süleyman Okutan hocalarımız başta olmak üzere, herkes söylüyordu. Bunun için yola koyulduk ve hastanenin yeni binasını dikmeye başladık. Biliyorduk, Konya'daki bu hastane aynı zamanda bölgenin de gözde hastanesi olacaktı" diye konuştu.

“BİZE VERİN DİYE NABIZ YOKLADILAR"

Yaklaşık eski para ile hastanenin kabasının 6 trilyona bitirildiğini hatta hasta ve yakınlarının psikolojileri düzelsin diye hastanenin son katına seyir terası da diktiklerini dile getiren Küçükbakırcı, şunları kaydetti: "Bina yaptırılırken, rektörlüğün cebinden bir kuruş bile çıkmadı. 11 bin metrekare inşaat yaptık. Hastanenin kabası bitti, 2-3 aydır hastane ilerlemiyor. Daha sonra üniversiteden bir hoca geldi. Hocam, 'Bu hastaneyi dişcilik fakültesi hastanesi yapsak nasıl olur' diye nabız yokladı. Kardeşim, bir yer için hayırseverlerden toplanan para başka bir yer için harcanmaz. Kimse, hayırseverlerin yaptığı yardımları yok sayamaz” dedi.

anadolu-vakfi--(21).jpg

“DİŞTEN DEĞİL KANSERDEN ÖLÜNÜYOR”

Rektörlüğün 2-3 ay önce düşündüğünün tam aksini düşündüğünü ve "Bu bina bize yeter" dediğini Onkoloji Hastanesi için ikinci binayı üniversite yönetiminin gereksiz gördüğünü ifade eden Küçükbakırcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin en iyi doktorları bu hastanedeydi. Kılıf bulup, adamları yerlerinden ettiler. Üniversite rektörü Muzaffer Şeker yüzünden Ankara'ya giden doktorlar oldu. Kan kanserine yakalanan çocuklar var. Bunlar neden Ankara veya İstanbul'a gitsin. Sayın rektör, sen Türk Anadolu Vakfını nasıl yok sayarsın? Diş rahatsızlığından ölen yok fakat kanserden insanlarımız hayatını kaybediyor. Bu vebalin hesabı nasıl verilir? Bu mesele bizim veya vakfın meselesi de değil. Bütün Konya'yı ilgilendiriyor. Hukuksal işlemleri başlatacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sıkıntıyı ileteceğiz. Rektör, basın toplantısı yapacağımızı öğrenmiş, beni aradı. 'Toplantı ile beni yaralarsınız' dedi. Bu da yetmezmiş gibi vakfımızın bir yetkilisine 'Hayırseverlere bir yemek yediririm' demiş. Yani rektör, yemek yedirerek meselenin üzerine örtmeye çalışıyor” diye konuştu. Ferit Hepokur-Memleket

 

anadolu-vakfi--(1).jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler