"Turizmin önündeki güvenlik sorununu birlikte aşacağız"

"Turizmin önündeki güvenlik sorununu birlikte aşacağız"

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:-"Günümüz dünyasında yaşanan güvenlik sorunu sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Fransa, İngiltere, Belçika, Almanya, Hollanda, Belçika'nın da yaşadığı bir durum"-"İnsanların seyahat etme, yeni yerler görme, yeni yerler keşf

FRANKFURT (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, günümüz dünyasında yaşanan güvenlik sorunlarının Avrupa'nın ve dünyanın farklı ülkelerinde de bulunduğunu belirterek, "İnsanların seyahat etme, yeni yerler görme ve yeni yerler keşfetme arzusunu gerçekleştirmeyi amaçlayan turizm sektörünün bunu tabii ki aşacağını ve aşması gerektiğini biliyoruz. Bu hepimizin sorunu, bunu hep birlikte aşacağız" dedi.

Bakan Ünal, Almanya'nın Frankfurt kentinde,ülkenin önde gelen tur operatörleri ve turizm sektör temsilcileriyle bir çalışma toplantısı düzenledi. Çalışma toplantısının ardından açıklamada bulunan Ünal, yarın da İspanya'nın Madrid kentindeki sektör temsilcileriyle bir araya geleceklerini söyledi.

Benzer toplantıların daha sonra İsveç ve İngiltere'de gerçekleştirileceğini aktaran Bakan Ünal şöyle devam etti:

"Burada bizim amacımız çözüm ortağı olarak gördüğümüz tur operatörleri ve sektör temsilcileriyle istişarelerde bulunmak, önümüzdeki sezon Türkiye’nin turizmine ilişkin istişareler yapmak. Türkiye'nin güvenlik açısından 'riskli ülke' algısını kırmak gayesiyle Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) , Turistik Otelciler,İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ve sektörün diğer temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştiriyoruz."

Ünal, tur operatörleri ve sektör temsilcileriyle bugün yapılan toplantıda tur operatörlerinin taleplerini dinlediklerini ve onların gelecek süreç için teklif ve önerilerini aldıklarını ifade etti.

Dünyada yaşanan güvenlik sorunlarının yalnızca Türkiye’de olmadığının altını çizen Ünal şunları kaydetti:

"Günümüz dünyasında yaşanan güvenlik sorunları sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Fransa'nın, İngiltere'nin, Belçika'nın, Almanya'nın, Hollanda'nın ve dünyanın diğer ülkelerinin de yaşadığı bir durum. Dolayısıyla insanların seyahat etme, yeni yerler görme ve yeni yerler keşfetme arzusunu gerçekleştirmeyi amaçlayan turizm sektörünün bunu mutlaka aşacağını ve aşması gerektiğini biliyoruz. Bu hepimizin sorun, bunu hep birlikte aşacağız. Bunları konuştuk.”

Önümüzdeki dönem tüm dünyadan Türkiye'deki 5 hava alanına gelecek uçaklara verilecek 6 bin dolar yakıt desteğinin de konuşulduğunu belirten Bakan Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yine tur operatörleriyle bakanlık olarak birlikte yürüttüğümüz reklam kampanyalarını ve önümüzdeki süreçte Türkiye’nin tanıtımına ilişkin temel meseleleri ele aldık.Türkiye’nin güvenliğini ve ne kadar güvenli bir ülke olduğu meselesini konuştuk.Tur operatörlerimizle baş başa görüşmelere geçeceğiz, görüşme talep eden sektör temsilcileriyle de bir araya geleceğiz."

Öte yandan düzenlenen toplantıda Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin, Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig ve bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :