Turizm Haftası

Turizm Haftası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Turizm Haftası dolayısıyla, Cumhureyet Meydanındaki Atatürk Anıtında tören düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Turizm Haftası dolayısıyla, Cumhureyet Meydanındaki Atatürk Anıtında tören düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Ali Koray Özandaç ve turizm sektörü temsilcileri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Taymuş ve beraberindekiler daha sonra Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, bu yıl turizm sektörü açısından bir miktarda olsa düşüş yaşandığını ancak önümüzdeki yıldan itibaren bu düşüşün telafi edilebileceğini belirtti.

Kayseri'de son birkaç yıldır turizm sektöründe ciddi hareketlenmeler olduğunu ifade eden Düzgün, Erciyes Kayak Merkezinde yapılan alt yapı çalışmaları ile yeni açılan konaklama tesisleri ve yatak kapasitesinin arttığını kaydetti.

Kayseri'nin, turizmde hak ettiği yeri almak için ciddi bir gayret içerisinde olduklarını ve Turizm Haftası'nın kentin farklı turizm bölgelerinde kutlanacağını ifade eden Düzgün, şöyle devam etti:

"Bu yıl haftayı Kapadokya'nın giriş kapısı olan Soğanlı'da kutlayacağız. Buradan Türkiye'ye güzel görüntüler vererek Kayseri'nin turizm değerlerini tanıtmak istiyoruz. Yarın da kültür turizminde ön plana çıkan Talas'ta benzeri kutlamalar yapılacak. Oradaki pek çok tarihi eserimizin de restorasyonu yapılarak kültür turizmin hizmetine sunulmaya başlandı. Bunların meyvelerini önümüzdeki yıllardan itibaren görmeye başlayacağımıza inanıyorum. 2016 yılı turizm sezonun da hem ülkemiz için hem de ilimiz için güzel geçmesini diliyorum."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Taymuş ise, Kayseri'deki turizm sektörü temsilcileri ile birlikte kendilerini kabul eden Vali Düzgün'e teşekkür ederek, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler