Turistlere 50 bin liralık hesap şoku

Turistlere 50 bin liralık hesap şoku

Alanya'da 4 İngiliz turistin, yemek yedikleri bir restoranda kendilerinden 50 bin 300 TL hesap istendiği şikayeti üzerine, Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü harekete geçti. İşletme, cezai işlem uygulanarak 5 gün süreyle kapatıldı.

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, turistlerden ve vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerini sürdürüyor. Son olarak, 5 Mayıs Pazar günü 4 İngiliz turistten gelen şikayet üzerine bir restoran incelendi. İngiliz turistler, yedikleri yemek karşılığında toplam 50 bin 300 TL hesap istendiğini belirterek, fiyatın aşırı yüksek olduğunu söyledi. Ayrıca, itiraz ettiklerinde restoran personeli tarafından tehdit edilerek bu bedelin zorla tahsil edildiğini iddia ettiler.

Turistlere 50 bin liralık hesap şoku

Restoranın Hesapları İncelendi

Şikayet üzerine yapılan denetimde, restoranın 25 kokteyl, 20 çeşitli alkollü içecek, 3 domates çorbası, 2 döner, 2 su ve 1 porsiyon mantar karşılığında müşterilerden toplam 50 bin 300 TL aldığını tespit eden zabıta ekipleri, bu meblağın nakit ve 5 farklı kredi kartı ile tahsil edildiğini belirledi.

Cezai İşlem ve Geçici Kapatma

Yapılan inceleme sonucunda, restoranın Zabıta Emir ve Yasaklar Yönetmeliği'ne aykırı davrandığı tespit edilerek 32 bin 900 TL cezai işleme tabi tutuldu. Ayrıca, çalışanlarının çığırtkanlık yaptığı belirlenen işletme, 5 gün süreyle mühürlenerek faaliyetleri durduruldu. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, "Şehrimizde yaşayan ve tatile gelen tüm misafirlerimizin maddi ve manevi güvenliğini sağlamak için tüm kadrolarımızla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Turistlere 50 bin liralık hesap şoku

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.