Turistlerden Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Turistlerden Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

İrlandalı turist Alex Durgan: - "Kalpten kınıyorum ama bu yeterli değil, kaçmamalıyız. Eğer biz kaçarsak terör kazanacaktır" - İskoç Stuart Mc Dowal: "Londra ve Paris'te de benzer saldırılar oldu. Eğer biz korkarsak teröristler kazanır. İnsanlara daha dik

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de bulunan turistler, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

Tarihi Yarımada'yı gezen turistlerden İrlandalı Alex Durgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısını "korkunç" olarak niteledi.

Bu tür olayların insanları etkilemesinden ve zorlamasından üzüntü duyduğunu belirten Durgan, "Kalpten kınıyorum ama bu yeterli değil. Kaçmamalıyız. Eğer biz kaçarsak terör kazanacaktır. Diğer turistlere ve Türklere tavsiyem, İstanbul gerçekten çok güzel bir şehir, 14 milyondan fazla insan yaşıyor. Olaylar gerçekten kötü ama bu onların hayatlarını etkilememeli." dedi.

Fransız Traore Habib ise terör saldırısını otelde kaldığı sırada öğrendiğini söyledi.

İstanbul'a iki gün önce geldiğini aktaran Traore, benzer olayların Fransa'da da yaşandığını anımsattı.

İskoç Stuart Mc Dowal ise terörist saldırıların hepsinin amacının aynı olduğuna değinerek, "Londra ve Paris'te de benzer saldırılar oldu. Eğer biz korkarsak teröristler kazanır. İnsanlara daha dikkatli olmalarını fakat endişe içinde olmamalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :