"TÜRGEV, 20 yıllık bir serüvendir"

"TÜRGEV, 20 yıllık bir serüvendir"

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın:- "TÜRGEV'e karşı çok büyük güven var. Biz de bu güveni layıkıyla taşımayı amaçlıyoruz"- "Anne ve babalar evlatlarını TÜRGEV'in yurtlarına büyük bir memnuniyetle emanet ediyorlar. Onların emaneti bizim emanetimiz, onla

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, vakfa karşı çok büyük bir güven olduğunu belirterek, "Anne ve babalar evlatlarını TÜRGEV'in yurtlarına büyük bir memnuniyetle emanet ediyorlar. Onların emaneti bizim emanetimiz, onların evlatları bizim evlatlarımızdır." dedi.

Arzu Akalın, vakfın geçmişi ve ve gelecek vizyonu hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

TÜRGEV'in kısa süre önce çalışmaya başladığını zannedenlerin varlığına dikkati çeken Akalın, vakfın geçmişinin 20 yıllık uzun bir hikaye olduğunu söyledi.

Akalın, TÜRGEV'in, öğrencilerin İstanbul'da güvenli ortamlarda barınarak üniversite hayatlarını devam ettirebilmeleri için 20 yıl önce İstanbul'da çalışmalarına başladığını hatırlatarak, "20 yıllık serüvende yürüdük ve bugün İstanbul'da özel bir eğitim modeli olan Montessori modeli üzerinden eğitim veren 3 okulumuz var. Yine İstanbul'da EDEP isimli projemizle çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Gençlerin daha vizyoner ve uluslararası bir bakışa sahip olmaları için yurt dışında da faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Akalın, öğrencileri sadece Türkiye'de desteklemenin yeterli olmayacağı tespitinde bulundu.

Akalın, öğrencilerin lisans eğitimlerini Türkiye'de tamamlamalarının ardından yabancı dil alanında kendilerini geliştirmek için yurtdışı eğitimlerine destek verdiklerini kaydetti.

İbn Haldun Üniversitesi'nin yeni bir ekol ortaya koyma amacını taşıdığını vurgulayan Akalın, akademik kadronun oluşması ve öğrenci alımı konusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın, yol yürüdükçe gençler için ne kadar daha çalışma yapabileceklerini gördüklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Gençlerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Çünkü gençler için doğru olanı sadece bizler tanımlayamayız. Gençleri de dinlemek ve ihtiyaçları bilmek gerekiyor. İnşallah daha nice 20 senelere... Anne ve babalar evlatlarını TÜRGEV'in yurtlarına büyük bir memnuniyetle emanet ediyorlar. Onların emaneti bizim emanetimiz, onların evlatları bizim evlatlarımızdır. TÜRGEV'e karşı çok büyük güven var. Biz de bu güveni layıkıyla taşımayı amaçlıyoruz."

- TÜRGEV

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, 1996 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptığı öncülükle kuruldu.

O tarihte İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (İSEGEV) adıyla sadece İstanbul'da hizmet veren vakıf, Ağustos 2012'de hizmet alanını Türkiye çapına yaymayı hedefleyerek, ismini TÜRGEV olarak değiştirdi.

Kurulduğu dönemde İstanbul'da bir yurduyla hizmet vermeye başlayan vakıf, 2015'te 38 yurdu, 5 misafirhanesi ile 18 ilde kız öğrencilere hizmet verir hale geldi.

TÜRGEV, 8 bin 166 öğrencisi ve 20 yılda verdiği bin 584 mezunu ile Türkiye çapında varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Yükseköğretim yurtları kurarak yola çıkan TÜRGEV, hizmet alanını ortaöğretim yurtları, anaokulları ve ilköğretim kolejleri açarak genişletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :