TurAz Kartalı 2017 Tatbikatı

TurAz Kartalı 2017 Tatbikatı

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov:- "Tatbikatlar askeri gücümüzü ortaya koyuyor. Bu tatbikatlar, iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki tecrübe paylaşımında çok önemli rol oynuyor"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak tatbikatlarının iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki tecrübe paylaşımında önemli rol oynadığını belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki yıllık askeri iş birliği planı kapsamında Azerbaycan'da yapılan TurAz Kartalı-2017 Hava Tatbikatı törenle başladı.

Törene Hasanov'un yanı sıra Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Askeri Ataşe Tuğgeneral Zafer Ocak ve diğer yetkililer katıldı.

İki ülke milli marşlarının okunması ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Hasanov, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine değinerek, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "iki devlet, bir millet", Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir." sözlerini hatırlattı.

Hasanov, "Tatbikatlar askeri gücümüzü ortaya koyuyor. Bu tatbikatlar, iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki tecrübe paylaşımında çok önemli rol oynuyor." dedi.

Daha sonra yetkililere tatbikatın amacı, tatbikatta kullanılacak araçlar ve yapılacak görevler konusunda bilgi verildi.

Tatbikatta, iki ülkeden Mig-29, F-16, Su-25 savaş, C-130 Hercules nakliye uçakları, CASA CN-235 uçakları, Mi-35, Mi-17 ve Sikorski S-70 savaş helikopterlerinden oluşan yaklaşık 30 hava aracı yer alıyor.

Karşılıklı hareket etme olanaklarının öğrenilmesinin yanı sıra uçak ve helikopterlerden belirlenen hedeflere atışların yapılacağı tatbikat 30 Eylül'e kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :