TUR 2019 nostaljik Marmara rotasında başlıyor

TUR 2019 nostaljik Marmara rotasında başlıyor

2017'den itibaren dünyanın en iyi bisiklet yarışlarının yer aldığı UCI World Tour kategorisine kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl farklı bir parkurda, nostaljik rotası olan İstanbul rotasına dönüş yapıyor

 

2017'den itibaren dünyanın en iyi bisiklet yarışlarının yer aldığı UCI World Tour kategorisine kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl farklı bir parkurda, nostaljik rotası olan İstanbul rotasına dönüş yapıyor

Marmara Bölgesi'nde düzenlenecek start ve finişine İstanbul'un ev sahipliği yapacağı 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2019) 16-21 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2019) etapları belli olmasından sonra Bisiklet Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı, gazetemize yaptığı açıklamada TUR 2019 ve etaplar hakkında bilgi verdi. Bu yıl Marmara Bölgesinde 6 etaptan oluşacağını söyleyen Erol Küçükbakırcı, TUR 2019’un İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda başlayarak sırasıyla; Tekirdağ, Çanakkale Balıkesir, Bursa ve Sakarya şehirlerinden sonra son olarak İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda son bulacağını söyledi.

NOSTALJİK ROTAYA TEKRAR DÖNÜŞ

Marmara Bölgesi'nde düzenlenecek 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2019) 16-21 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, yaptığı açıklamada, organizasyonun yine Dünya Turu takviminde koşulacağına dikkati çekti

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun her yıl Türkiye'nin dört bir yanından gelen yoğun talepler sonrası federasyon olarak, artık uluslararası bir marka haline geldiğini söyleyen Başkan Küçükbakırcı, bisiklet turunu Türkiye’nin farklı coğrafyalarına taşıma karan aldıkları bilgisini verdi.

Küçükbakırcı, bu karar doğrultusunda, 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun nostaljik rotada olan Marmara Rotası olacağının söyledi.  Rota hakkında bilgi veren Küçükbakırcı, “Bu yönde ilk uygulamamız, 1963'te Marmara Turu olarak başlayan turumuzun o yıllardakine benzer bir rotada, Marmara Bölgesi ve civarına geri dönmesini sağlamak oldu, TUR 2019, böylece yarım asır önce 'Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Turu' adını alan turun 1968'dekî etaplarına yakın bir şekilde organize edilecek. Önümüzdeki yıllarda da bu büyük organizasyonu, yurdumuzun farklı bölgelerine, hatta yurt dışına taşıma planlan içindeyiz” dedi.

“ÇANAKKALEDE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANACAĞIZ”

TUR 2019'un geçeceği mekanlar arasında önemlisinin, Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı Gelibolu yarımadası olacağını söyleyen Küçükbakırcı, “İkinci etabımızı, ortaya koyduğu kahraman vatan savunmasıyla savaşın kaderine değiştiren 57,Alay'a ait şehitlikte tamamlayacağız. Bu vesileyle, işgal kuvvetlerine 'Çanakkale geçilmez!' dedirten aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bu yılın bir başka sürprizi de Kartepe zirve finişi olacak. Önemli bir kayak merkezimiz olan Kartepe, bu kez TUR 2019'un 'Kraliçe Etabı'na ev sahipliği yapacak, 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonasına hazırlanan Sakarya'daki Bisiklet Vadisi de ilk kez rotamız üzerinde bulunuyor. Ayrıca geçen yıl olduğu gibi yine Avrasya Tüneli'nden geçerek yarışı başladığı yerde, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda  noktalayacağız” dedi.

“TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM’

Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı, Marmara Turu’nun 1963’ten bu yana önemli bir rota olduğunu söyleyerek, bu rotanın son 10 yılda büyük önem kazandığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu organizasyonlarına büyük katılım olduğunu söyleyen Küçükbakırcı, “Her yıl dünyanın en önemli bisiklet takımlarından üst düzey sporcuların katılımıyla gerçekleşen yarışımız, 160'dan fazla ülkede yayınlanıyor ve ülkemizin tarihî-turistik yörelerinin dünyaya tanıtılmasına önemli katkılar sağlıyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak, geçmişte olduğu gibi bir kez daha Cumhurbaşkanlığı himayesine yakışır bir yarış düzenleyebilmek adına tüm hazırlıklarımızı titizlikle tamamladık. Turumuza katılan tüm sporculara, takımlara, teknik, idari ekiplere sağlıklı ve başarılı bir tur dilerken, bu büyük organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese özverili çalışmaları için teşekkürlerimi sunarım” diyerek sözlerine son verdi.

 

tur-(1).jpg

TUR  ROTASI

1. Etap: İstanbul-Tekirdağ (165 kilometre)

2. Etap: Tekirdağ-Eceabat (180 kilometre)

3. Etap: Çanakkale-Edremit (155 kilometre)

4. Etap: Balıkesir-Bursa (185 kilometre)

5. Etap: Bursa-Kartepe (170 kilometre)

6. Etap: Sakarya-İstanbul (165 kilometre)

Servet R. Çolak-Memleket

Etiketler :