Tunus'taki ekonomik gelişmeler

Tunus'taki ekonomik gelişmeler

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, ekonominin iyiye gittiğini ve bu sene yüzde 2,5 büyüme öngördüklerini söyledi. Meclis Genel Kurulunda konuşan...

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, ekonominin iyiye gittiğini ve bu sene yüzde 2,5 büyüme öngördüklerini söyledi.

Meclis Genel Kurulunda konuşan Başbakan Şahid, geçen yıl ağustos sonunda göreve gelen hükümetin attığı adımların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek, "Ekonomik büyüme son beş yılda yüzde 1'i geçmezken 2017'de beklentimiz yüzde 2,5." dedi.

Şahid, ekonomik göstergelerdeki iyileşmede, fosfat üretiminin yeniden başlaması ve turizm sektöründeki canlanmayla birlikte hükümetin icraatlarının etkili olduğunu ifade etti.

Tunus'a gelen turist sayısının yüzde 30 artışla bu yıl 6,5 milyona ulaşmasını beklediklerini aktaran Şahid, ekonomideki hedeflerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"İki yıl içinde 50 bin gence iş imkanı sağlanacak. Alım gücü zayıf olan memurların yükleri, asgari ücretlere yapılan yüzde 65'lik zamla biraz olsun hafifletilecek. IMF ve uluslararası finans kuruluşlarıyla ülkedeki yatırım projelerine kredi sağlanması için yapılan görüşmelerde ülke çıkarlarına aykırı hiçbir şart kabul edilmeyecek."

Üç devlet bankası ve onlarca devlet kurumunun mali sıkıntı içinde olduğunu belirten Şahid, bu kurumlarda yeniden yapılanmaya ilişkin diyalog sürecinin gelecek hafta başlayacağını hatırlattı.

Ülkede yıllardır biriken sorunların çözümü için 6 aylık bir sürenin yeterli olmadığını kaydeden Tunus Başbakanı, eylül ayında meclise sunulan olağanüstü ekonomi yasasının da bir an önce onaylanması çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :