Tunus'ta toplumsal hareketlilik

Tunus'ta toplumsal hareketlilik

Tunus Toplum Gözlemevi Başkanı Hidiri: "Toplumsal hareketlilik tehlikeli boyutlara ulaşıyor"

TUNUS (AA) - Tunus'taki protesto, intihar ve şiddet eylemlerinde artış olduğu, toplumsal hareketliliğin tehlikeli boyutlara ulaştığı belirtildi.

Tunus Toplum Gözlemevi Başkanı Abdurrahman Hidiri, hazırladıkları şubat ayı "Toplumsal Hareketlilik Raporu" sonucuna göre, geçen ay içinde ülke genelinde çeşitli nedenlerle 949 protesto gerçekleştirildiğini söyledi.

Hidiri düzenlediği basın toplantısında, ülkede sosyal sıkıntıların yayıldığına işaret ederek, "Toplumsal hareketlilik tehlikeli boyutlara ulaşıyor." uyarısında bulundu.

Protesto ve gösterilerin daha çok başkent Tunus'un dışındaki bölgelere yayıldığını kaydeden Hidiri, söz konusu eylemlerin sivil itaatsizliğe dönüşme tehlikesi bulunduğuna dikkati çekti.

Sıkıntıların iletilebileceği yetkili bulunamamasının eylemcileri şiddete yönelttiğini dile getiren Hidiri, ülke genelindeki protestocu grupların liderlerini 24 Mart'ta başkentte düzenlenecek bir çalıştayda bir araya getireceklerini ifade etti.

Geçen şubat ayında ülkede 106 intihar ve intihara teşebbüs vakasının yaşandığını aktaran Hidiri, bir önceki aya göre bu oranın yüzde 34 artış gösterdiğini söyledi.

Hidiri ayrıca, sırasıyla suça dönük şiddet, eğitimde şiddet ve cinsel şiddetin ülkedeki tüm bölgelerde hissedilir olduğunu sözlerine ekledi.

Tunus Toplum Gözlemevi, yaptığı çalışmalarla toplumdaki yönelime dikkati çekerek, yetkililerin bu konulardaki sorunları çözmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :