Tunus'ta işsizlik oranları

Tunus'ta işsizlik oranları

Ülkede işsizlik oranı, yüzde 2 artışla 15,6'ya yükseldi

TUNUS (AA) - Tunus'ta bu yılın ikinci çeyreğinde işsizlik oranının, yüzde 2 artarak 15,6 seviyesine ulaştığı bildirildi.

Tunus Milli İstatistik Enstitüsü Müdürü Hadi Saidi düzenlediği basın toplantısında yılın ilk çeyreğinde yüzde 1 olan kalkınma oranının ikinci çeyrekte yüzde 1,4 seviyesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Ülkedeki işsiz sayısının 629 bin 600 olarak belirlendiğini dile getiren Saidi, çalışan işgücü sayısının 4 milyon 47 bin olduğunu belirtti.

Saidi, erkeklerde işsizlik oranının yüzde 12,4 olduğunu, bayanlarda bu oranın yüzde 23,5 düzeyinde bulunduğunu dile getirdi.

Bu yılın ikinci çeyreğinde yüksek okul mezunları arasında işsizlik oranlarında yüzde 0,5 düşüş tespit edildiğine işaret eden Saidi, buna göre ülkede üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranının yüzde 30,5 seviyesine gerilediğini söyledi.

Tarım ve denizcilik sektörlerinde yüzde 3,6'lık gerileme gözlendiğine dikkati çeken Saidi, üretim sektöründe yüzde 1,2, hizmet sektöründe ise yüzde 3,1'lik kalkınmanın gerçekleştiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :