Tunuslu uçak mühendisinin şüpheli ölümü

Tunuslu uçak mühendisinin şüpheli ölümü

Zevvari'nin öldürülmesinin ardından düzenlenen protestoda, olayın BM Güvenlik Konseyi'ne taşınması istendi

TUNUS (AA) - Tunus'ta, uçak mühendisi Muhammed Zevvari'nin öldürülmesinin arkasında Mossad'ın olduğu iddialarına ilişkin düzenlenen protesto gösterisinde, olayın BM Güvenlik Konseyi'ne taşınması çağrısı yapıldı.

Başkent Tunus'taki Habib Burgiba Caddesi'nde toplanan aktivistler, siyasiler ve sivil toplum temsilcileri, hükümetten olayı aydınlatmasını istedi.

"Ey Kassam Tugayları intikam, intikam", "Kuzeyden Güneye Filistin kalplerde", "Ey Şehit, yolundan dönmeyiz" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, meydanda sloganlar attı.

Gösteriye katılan Demokratik Kütle üyesi milletvekili Samiye Abbu, yaptığı açıklamada "Zevvari suikasti Tunus toprağında gerçekleşen bir suikasttir. Devletin bu konuda karar alarak olayı aydınlatması gerekir." dedi.

Dünya Kudüs'e Destek Komitesi Üyesi Muhammed Akrut da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizim toprağımızda kanımızı döken siyonist oluşumun bu yaptığını protesto ediyoruz. Bu büyük bir meydan okumadır. Bu şehit, Tunus şehididir." şeklinde konuştu.

Öte yandan, Tunus'ta muhalif partilerden Ulusal Bina Partisi, dün gece yaptığı yazılı açıklamada, devletin tüm hukuki icraatları yerine getirerek olayın uluslararası örgütlere ve Birleşmiş Milletler'e taşınmasını istedi.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının yazılı açıklamasında ise Kassam Tugaylarının komutanı, uçak mühendisi Zevvari'nin, Filistin'in, Tunus'un, Arap ve İslam ümmetinin, Kassam Tugaylarının bir şehidi olduğu ifade edilmişti.

Muhammed Zevvari'nin ölümüne ilişkin resmi makamlardan net bir açıklama yapılmazken, İçişleri Bakanlığı olaya ilişkin şüphesiyle 5 kişinin gözaltına alındığını ve olayda kullanıldığı ifade edilen silah ve araçların ele geçirildiğini bildirilmişti.

Zevvari, geçen perşembe günü başkent Tunus'un güneyindeki Safaks kentindeki evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :