Tunuslu muhalif lider Belıyd suikastının 4. yılı

Tunuslu muhalif lider Belıyd suikastının 4. yılı

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi:"Şu anda Şükrü Belıyd suikastına kimlerin yardım ve yataklık ettiğini bilmiyoruz, ancak bu mutlaka ortaya çıkacaktır"

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, dört yıl önce suikast sonucu hayatını kaybeden Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd'ın katillerinin er geç bulunacağını söyledi.

Sibsi, Belıyd suikastının 4'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenleri sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şu anda Şükrü Belıyd suikastına kimlerin yardım ve yataklık ettiğini bilmiyoruz, ancak bu mutlaka ortaya çıkacaktır." dedi.

Başkent Tunus'taki "İnsan Hakları Meydanı"nın adının, ülkesine verdiği hizmetlere karşılık bir vefa göstergesi olarak "Şükrü Belıyd Meydanı" olarak değiştirildiğini belirten Sibsi, gelecek nesillerin Tunus için şehit olan Belıyd'ı iyi tanıması gerektiğini ifade etti.

Tunus'taki sol eğilimli Ulusal Demokratlar Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd, 6 Şubat 2013'te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Belıyd suikastının ardından düzenlenen protestolar nedeniyle aralarında Nahda Hareketi'nin de bulunduğu koalisyon hükümetinin başındaki Hammadi Cibali uzlaşı ve diyalog amacıyla istifasını sunmuştu.

Geçen yıllar içinde suikastla ilgili soruşturmada ciddi bir ilerleme kaydedilememesi muhalefetin yoğun eleştirilerine neden oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :