Tunus Uluslararası Maarif Okulu eğitime uzaktan devam ediyor

Tunus Uluslararası Maarif Okulu eğitime uzaktan devam ediyor

TUNUS (AA) - Tunus Uluslararası Maarif Okulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Tunus'ta öncülük yaparak uzaktan eğitime geçti. Koronavirüs...

TUNUS (AA) - Tunus Uluslararası Maarif Okulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Tunus'ta öncülük yaparak uzaktan eğitime geçti.

Koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla 18 Mart'tan itibaren akşam sokağa çıkma yasağı, 22 Mart'tan itibaren de ülke genelinde genel karantina ilan eden Tunus makamları, karantina uygulamasını 19 Nisan'a kadar uzattı.

Bu süreçte Tunus'taki okullar tatil edilirken Tunus Uluslararası Maarif Okulu eğitimlerine uzaktan devam etme kararı aldı.

Türkiye Maarif Vakfı Tunus Temsilcisi Mehmet Targal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunus'ta uzaktan eğitime başlayan "ilk" okul oldukları için öğrencilerin ve velilerin takdirini topladıklarını dile getirdi.

Sınıf ve branş öğretmenlerine verilen iki günlük uzaktan eğitim seminerinin ardından bu çalışmanın başladığını aktaran Targal, beden eğitimi ve müzik öğretmenlerinin de aralarında olduğu 25 öğretmenin Tunus Uluslararası Maarif Okulu'na kayıtlı 185 öğrencinin neredeyse tamamı için uzaktan eğitime devam ettiğini belirtti.

Targal, öğretmenlerin internete erişimi için teknik ve maddi destek sağladıklarını ifade etti.

- Öğrenciler ve öğretmenler uzaktan eğitime uyum sağladı

Evinde bilgisayarı önünde öğrencileriyle buluşmaya hazırlanan Tunus Uluslararası Maarif Okulu Biyoloji Öğretmeni Eyüb Abdullah Muhammed de uzaktan eğitim sistemini ilk önce sınavlara hazırlanacak öğrenciler için düşündüklerini, ancak sonra tüm öğrenciler için bu imkanın sağlandığını söyledi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin uzaktan eğitime uyum sağladığını belirten Muhammed, "Umarız ki bu yöntemle mesaj ulaşır ve öğrencilerimize faydalı oluruz." ifadelerini kullandı.

Tunus Uluslararası Maarif Okulu eğitime uzaktan devam ediyor

Tunus Uluslararası Maarif Okulu eğitime uzaktan devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı