Tunus-Libya ilişkileri

Tunus-Libya ilişkileri

Libya'daki Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen emekli General Hafter Tunus'a geliyor

TUNUS (AA) - Libya'daki Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) tarafından desteklenen emekli General Halife Hafter'in aldığı davet üzerine Tunus'a geleceği bildirildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Ali el-Katrani ve beraberindeki heyetin Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi tarafından kabulü sırasında Cumhurbaşkanı'nın Hafter'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği" ifade edildi.

Görüşmede Sibsi'nin "Libya'daki sorunların giderilmesi için taraflar arasında diyaloğu teşvik ettiği ve Birleşmiş Milletler gözetiminde bir uzlaşı sağlanması için Tunus'un ilkeli duruşunu vurguladığı" aktarıldı.

Söz konusu telefon görüşmesinde Hafter'in de "Libya'daki krizin çözümü konusunda Tunus'un başlattığı üçlü girişimi desteklediğini" ifade ettiği ve "Tunus'u ziyaret etmesi konusunda kendisine yapılan daveti memnuniyetle karşıladığını, gelecek günlerde bu davete icabet edeceğini söylediği" kaydedildi.

Açıklamada Hafter'in Tunus'a ne zaman geleceğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından Libya'nın tek meşru temsilcisi olarak tanınırken, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) ve Trablus merkezli Milli Genel Kongre (MGK) de meşruiyet iddiasını sürdürüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :