Tunus hükümetinden basına güvence

Tunus hükümetinden basına güvence

Tunus Başbakanı Şahid:"Basın özgürlüğü konusunda devrimden sonra elde ettiğimiz kazanımları önemsiyoruz ve bunların korunması için gerekli hukuki zemini hazırlıyoruz"

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, basın mensuplarının karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümü için hükümet olarak yeni düzenlemeler yapacaklarını belirtti.

Şahid, "Gazetecilere Karşı İşlenen Suçların Cezasız Kalmasını Sonlandırma Günü" dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, gerçeğe ulaşmak için pek çok tehlikeye cesurca atılan tüm gazetecileri kutladığını ifade etti.

Tunus'un, gazetecilerin haklarını savunmak adına böyle bir günün ilan edilmesi için uluslararası belgeyi hazırlayan ve imzalayan ilk ülkelerden olduğunu hatırlatan Şahid, "Basın özgürlüğü konusunda devrimden sonra elde ettiğimiz kazanımları önemsiyoruz ve bunların korunması için gerekli hukuki zemini hazırlıyoruz." dedi.

Gazeteciliğin "asil bir meslek" olduğunu dile getiren Şahid, gazetecilerin yasal şekilde korunması için gerekli hukuki çalışmaları yapacaklarını, önümüzdeki günlerde basından yetkililerle sektörün sorunlarını görüşeceklerini anlattı.

Toplantıda konuşan Tunuslu Gazeteciler Sendikası Başkanı Naci Baguri de basın mensuplarına karşı işlenen suçların sadece mesleği icra edenlerin değil tüm Tunusluların özgürlüğünü tehdit ettiğini söyledi.

Baguri, Tunus'ta son bir yılda 360 basın mensubunun gerekçesiz olarak işten atıldığını, 320 çalışanın ise ücretlerini alamadığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), 2013 yılında iki Fransız gazetecinin Mali'de öldürülmesinin ardından 2 Kasım'ı "Dünya Gazetecilere Karşı İşlenen Suçların Cezasız Kalmasını Sonlandırma Günü" ilan etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler