Tunus 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi'ne doğru

Tunus 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi'ne doğru

Tunus Ekonomi ve Yatırım Bakanı Abdulkafi:“Tunus, 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresinin ardından yani 1 Aralık tarihi itibariyle eski şekline ve değerine kavuşacaktır”“Kongrede 30-35 milyar dolarlık yatırım projelerinin sunumu yapılacak”

TUNUS (AA) - Tunus Kalkınma ve Yatırım Bakanı Fadıl Abdulkafi, ülke ekonomisinin 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi’nin ardından düze çıkacağını söyledi.

Parlamento Bütçe Komisyonunda konuşan Abdulkafi, kongrede dünyanın büyük şirketlerin Tunus’a tekrar döneceklerini açıklayacaklarını ve bu firmaların otomotiv ve enerji sektörünün devleri olduğunu vurgulayarak, “Tunus, 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresinin ardından yani 1 Aralık tarihi itibariyle eski şekline ve değerine kavuşacaktır” dedi.

Tunus'a kongrede gelecek yatırımların çoğunluğunun hükümetler üzerinden gelmesini beklediklerini söyleyen Abdulkafi, yatırım rakamlarına ilişkin “Kongrede 30-35 milyar dolarlık yatırım projelerinin sunumu yapılacak” şeklinde konuştu.

Kongreye bazı devlet ve hükümet başkanlarının katılımından dolayı öncelikle açılışın siyasi olacağını belirten Abdulkafi ardından gelen faaliyetlerin ekonomi ağırlıklı olacağını ve yaklaşık bin 350 konuğun katılımını beklediklerini dile getirdi.

Tunus'un zor dönemden geçtiğine dikkati çeken Abdulkafi, "Devlet bütçesinde açık var. 5 yıl içinde borç oranı yaklaşık 5 milyardan 12 milyar dolara yükselmiş durumda. Kalkınma yüzde 1,5 civarında işte bunlardan dolayı ülke ekonomik olağan üstü hali yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir yıldır plan ve hazırlıkları süren 2020 Tunus Ekonomi ve Yatırım Kongresi 29-30 Kasım'da düzenlenecek. Devrim sonrasındaki süreçte Tunus, turizm gelirlerindeki düşüş, dış yatırımcıyı çekme ve yolsuzluklarla mücadele gibi konularda başarısız olmasından dolayı gün geçtikçe ekonomik darboğaza sürüklenme yolunda ilerliyordu. Özellikle Ulusal Birlik Hükümeti'yle ivme kazanan 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi ülkenin son ümidi olarak bakılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :