Tunceli'den Erzurum'a sevgi köprüsü

Tunceli'den Erzurum'a sevgi köprüsü

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde okuyan öğrenciler, sevgi köprüsü kurmak amacıyla düzenlenen kültür gezisi kapsamında Erzurum'daki tarihi mekanları gezdi- Pülümür İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan:- "Rus savaşında bu çocukların dedeleri birlikte savaşmış. Bugün

ERZURUM (AA) - Tunceli'nin Pülümür ilçesinde okuyan 65 öğrenci, kültür gezisi kapsamında Erzurum'a götürüldü.

Milli mücadele döneminde önemli kararların alındığı ve Osmanlı ile Selçuklu dönemlerine ait bir çok eserin bulunduğu Erzurum'a gelen ortaokul ve lise öğrencileri, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Erzurum Kalesi, Kongre Merkezi, Abdurrahman Gazi Türbesi ve tabyaları gezdi.

Ziyarette kendilerine eşlik eden Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle de tanışıp kaynaşan Tuncelili öğrencilere tarihi mekanların önemi anlatıldı.

Pülümür İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerle sevgi köprüsü kurmak amacıyla Erzurum'a geldiklerini söyledi.

Erzurum'un tarihte önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Özcan, "Rus savaşında bu çocukların dedeleri birlikte savaşmış. Bugün ise geldiğimiz noktada insanlarımız birbirlerine çok da hoşgörülü değiller. Amacımız da bu kötü imajı yıkmak ve sevgi köprüsü kurmaktır." dedi.

Özcan, Tunceli'nin son yıllarda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarında hep birinci olduğunu anımsatarak, çocukların kitaplardan okuyarak öğrendikleri yerleri gezip görme imkanı bulduğunu anlattı.

Abdurrahman Gazi Türbesi, Erzurum Kalesi, Ulu Cami, Tabyalar, Çifte Minareli Medrese ve Kongre Merkezi'ni gezme fırsatı bulduklarını kaydeden Özcan, "Yaptığımız kültür gezisi tatil döneminde öğrencilere iyi geldi. Bu sayede çocuklarımız Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıkması noktasında ön bilgi sahibi oldu." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden 17 yaşındaki Eray Yıldız ise kültür gezisinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Erzurum'da tarihi yerler olduğunu öğrendiğini belirten Yıldız, "İlk başta gelme isteğim çok yoktu. Geldim ve gördüm ve iyi ki gelip görmüşüm diyorum. Buradaki bir çok eserin Selçuklulardan kalma eserler olduğunu öğrendim. Bu gezi bana çok şey kattı." diye konuştu.

7. sınıf öğrencisi Zerda Aslan da kente gelmeden önce kararsız kaldığını geldikten sonra da ilgisinin arttığını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :