Tüm tedbirler alındı! Konyalılar kurban alışverişini güvenle yapıyor

Tüm tedbirler alındı! Konyalılar kurban alışverişini güvenle yapıyor

Konyalıların kurbanlık alışverişlerini güvenle yapmaları için gerekli tüm tedbirler alındı. Pazara girişler ateş ölçümü ile yapılırken maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun alışveriş yapılması sağlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazar Tesislerinde Kurban Bayramı öncesi Konyalıların kurbanlık alışverişlerini güvenle yapmaları için gerekli tüm tedbirler alındı. Pazara girişler ateş ölçümü ile yapılırken maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun alışveriş yapılması sağlandı. Tesislerde “Veteriner Hekim Muayene İstasyonları” kuran Büyükşehir, kurbanlık hayvanların gebelik muayenesini de ücretsiz yaparken bayramın ilk üç günü de ücretsiz et muayenesi gerçekleştirecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hayvan Park ve Pazar Yeri Tesislerinde kurbanlık satışları alınan önlemlerle sağlıklı bir ortamda gerçekleşiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Tatlıcak bölgesindeki tesislerde alınan tedbirler kapsamında vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda alışveriş yapabilmesi amacıyla kurbanlık satışları başlamadan önce pazar yerinin genel dezenfeksiyonu gerçekleştirildi.

Kurbanlık satışı için 200 küçükbaş ve 77 büyükbaş satış noktasından oluşan alanda satış yerlerini sosyal mesafeye uygun olarak düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, ayrıca belirli yerlere esnaflar ve vatandaşlar için dezenfektan kurulumu yaptı. Pazara kurbanlık almaya gelen vatandaşların da girişte maske kontrolü ile ateş ölçümünü yapan ekipler, pazarın günlük temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini periyodik olarak sürdürüyor. Pazar yerinde sosyal mesafe ve pazarlıksız kurban alım satımı ile ilgili uyarıcı levhalar da bulunuyor.

hyvn-pazari-3.jpg

VETERİNER HEKİM MUAYENE İSTASYONLARI 

Hayvan Pazarı Tesislerinde “Veteriner Hekim Muayene İstasyonları” oluşturan Büyükşehir, kurban vasfı taşımayan hayvanları veteriner hekim kontrollünde kurban satış yerlerine almıyor. Ayrıca alınan kurbanlık hayvanların gebelik muayenesi de ücretsiz yapılıyor.

BAYRAMDA ET MUAYENESİ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı’nda da vatandaşların şüpheli etlerinin muayenesi ve kurbanlık etleriyle ilgili karşılaştıkları sorunlarda hizmet vermek için bayramın ilk üç günü nöbetçi veteriner hekimlerle hizmetini sürdürecek.

hyvn-pazari-2.jpg

BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI 

Kurbanlık hayvanların alınması, kurban kesimindeki hijyen koşulları, kurban atıklarının çevreye zararının önlenmesi ve hayvanlardan insanlara geçen hastalıklardan korunma ve dikkat edilecek hususlarla ilgi bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, kurban satış yerlerinin düzenli denetimini sürdürüyor.

hyvn-pazari-5.jpg

Hayvan pazarında kurbanlık satan besiciler kendilerine hijyenik ve sağlıklı bir ortamda satış yapma imkanı veren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

hyvn-pazari-7.jpg

Etiketler :