Tüm dünyaya Gazze için küresel grev çağrısı! "Bu nidaya cevap vermek şer'i bir vacip"

Tüm dünyaya Gazze için küresel grev çağrısı! "Bu nidaya cevap vermek şer'i bir vacip"

İşgalci İsrail'in Gazze'deki soykırım saldırıları sürerken katliamları durdurmak ve ablukayı kırmaya yönelik baskı oluşturmak amacıyla, 11 Aralık 2023 Pazartesi günü (bugün), dünya genelinde küresel grev çağrısı yapıldı.

İsrail'in Filistin ve Gazze'deki yönelik katliamları durdurmak ve ablukayı kırmaya yönelik baskı oluşturmak amacıyla, 11 Aralık 2023 Pazartesi (bugün), dünya genelinde küresel grev çağrısı yapıldı. Grev kapsamında mecbur kalınmadıkça evden çıkılmaması, hiç bir işyerinin açılmaması ve alışveriş yapılmaması, kredi ve banka kartlarının kullanılmamasının önemine işaret edilerek, ablukayı kırmak için bir yol bulunduğu zaman geri kalmanın caiz olmadığı vurgulandı.

Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, yaptığı küresel grev çağrısında, "Yarın hiçbir tüccarın dükkânına, hiçbir talebenin medresesine veya üniversitesine, işçinin işine, çiftçinin tarlasına veya şirket sahibinin şirketine gitmesi caiz olmaz" dedi.

DÜNYAYA GREV ÇAĞRISI!

Filistin Alimler Birliği Genel Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri şu ifadeleri kullandı:

Yarın tüm dünyada Gazze için genel grev ilan edilmiştir. Ben de Müslümanlara bu nidaya cevap vermenin şer'i bir vacip olduğunu söylüyorum. Bu konuda Müslümanların seçim hakkı yoktur. Çünkü mazlumlarla beraber olduğunu belirtmek için bir yol bulduğunuz zaman geri kalmak caiz olmaz. Yarın hiçbir tüccarın dükkanına, hiçbir talebenin medresesine veya üniversitesine, işçinin işine, çiftçinin tarlasına veya şirket sahibinin şirketine gitmesi caiz olmaz. Herkesin kilidini vurması gerekir. Bu Gazze'ye yardım yollarından birisidir. Kimse buna gücünün yetmediğini söyleyemez zira bu bir şey yapmak değil yapmamaktır. Tereddütsüz ve istisnasız buna cevap vermek gerekir.

İTTİHADUL ULEMA'DAN KÜRESEL GREVE DESTEK!

İttihadul Ulema da sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile küresel greve desteğini açıkladı. Açıklamada, "Gazze için yüreği yanan tüm insanları yarın (Pazartesi 11.12.2023) günü küresel bir şekilde yapılacak olan ve Hamas'ın destek verdiği KÜRESEL GAZZE GREVİ'ne davet ediyoruz. Gazze'de yaşanan dramı duyurmak için yarın ticari, eğitim ve sosyal hayatımızı durduruyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Küresel grevin amacı ve yöntemi şöyle açıklandı:

  • Herkesin Gazze'ye yönelik saldırının etkisinden doğrudan etkilendiğini hissetmesi için tüm ülkelerde yaşam hareketini ve ekonomik çarkı felç etmek gerekiyor.

  • Grev ulaşımı, havacılığı, ticareti, bankaları, limanları, hatta okulları ve üniversiteleri kapsamalıdır.

  • Tüm gün evde kalınmalı.

  • Kredi kartı kullanmamalı ve banka hesaplarına giriş yapılmamalı.

  • #StrikeForGaza etiketiyle tweet atmalı.

  • İnstagram ve Facebook hesaplarını devre dışı bırakmalı.

grev.jpg

ittihadululema.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.