TÜGVA Ergene İlçe Temsilciliği açıldı

TÜGVA Ergene İlçe Temsilciliği açıldı

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan:- "(Halk oylaması) Biz bu ülkede yine vesayet odaklarına, darbecilere mi kalacağız? Yine Türkiye'de sermaye sahipleri mi hakim olacak? Yoksa bizim oy verdiğimiz, hesaba çektiğimiz insanlar mı egemen olacak? İşte

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, halk oylamasına ilişkin, "Biz bu ülkede yine vesayet odaklarına, darbecilere mi kalacağız? Yine Türkiye'de sermaye sahipleri mi hakim olacak? Yoksa bizim oy verdiğimiz, hesaba çektiğimiz insanlar mı egemen olacak? İşte bunun kararını vermenin arefesindeyiz." dedi.

Erdoğan, TÜGVA Ergene İlçe Temsilciliği açılış töreninde yaptığı konuşmada, TÜGVA'nın gençleri birçok alanda yetiştiren önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.

TÜGVA'nın gençleri bir araya getirerek çok güzel çalışmalar yaptığını belirten Erdoğan, ''Türkiye Gençlik Vakfı gençleri bir araya getirerek, ülke hakkında, Türkiye'nin gündemi hakkında ve inancımız hakkında sohbetler ediyor. Bizim için gençlerimiz çok önemli. Geleceğimiz gençlerin elinde yükselecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, geleceğini belirleyecek önemli bir referandum sürecinden geçeceğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Önümüzde önemli bir referandum var. Bu referandumda şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daha güçlü bir yönetici olabilmesinin ya da güçlü bir cumhurbaşkanı olabilmesinin kararını vermeyeceğiz. Çünkü Tayyip Erdoğan zaten güçlü bir cumhurbaşkanı. Kendisi zaten söyledi. 'Ben bir faniyim' dedi. Peki biz daha sonra yine koalisyon hükümetlerine mi bağlı kalacağız? Biz bu ülkede yine vesayet odaklarına, darbecilere mi kalacağız? Yine Türkiye'de sermaye sahipleri mi hakim olacak? Yoksa bizim oy verdiğimiz, hesaba çektiğimiz insanlar mı egemen olacak? İşte bunun kararını vermenin arefesindeyiz." diye konuştu.

Bilal Erdoğan, Türkiye'de yasaları parlamentonun yapmadığını, yasaların bürokratlar tarafından hazırlandığını vurguladı.

"Türkiye'de parlamenter sistem olsaydı yasaları parlamento yapardı.'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yasaları bürokratlar hazırlıyor. Çünkü bugün Meclis'teki milletvekillerimizin yanlarında sadece iki tane danışman var. Biri sekreter vazifesi görüyor, biri de danışman oluyor. Meclis'te yüzlerce konuda yasama faaliyeti yapılıyor. Bir milletvekilinin yasama yapması mümkün müdür? Hangi biriyle ilgili çalışma yapsın? Biz, ne yapıp edip halkına hesap vermeyen bürokratların geleceğimiz üzerinde söz sahibi olmasına mani olmalıyız.''

Erdoğan, Türkiye'de darbeciler anayasa yaptığında kabul edildiğini ancak Meclis yapmaya kalktığında kabul edilmediğini belirterek, "Kimse bu halkın iradesi üzerinde egemenlik kuramaz. Türkiye'de darbeciler anayasa yaptığı zaman kabul ediliyor. Milletin meclisi anayasa yapmak istediği zaman kabul edilmiyor. Milletimize düşman bir zihniyetin biz kaderimizi belirlemesine izin vermeyeceğiz. Avrupalı da bizden korkuyor. Bizim ecdadımız bu dünyaya sadece barış ve adalet getirmiştir. Ey Batılılar ne kan akıttınız be! İki yüz yıl boyunca yüzlerce milyon insanın kanını akıttınız. Şimdi de medeniyet vadedip insan hakkı satıyorlar.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TÜGVA Ergene İlçe Temsilciliği'nin açılışı yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :