Tuğba Özay, Konya'da babasının adına düzenlenen şiir yarışmasına katıldı

Tuğba Özay, Konya'da babasının adına düzenlenen şiir yarışmasına katıldı

Tuzlukçu Belediyesi tarafından düzenlenen İlhan Özay Çocuk Kültür Evi'nde gerçekleşen şiir yarışmasında öğrenciler, doğa, hayvan sevgisi ve vatan sevgisi konularında duygularını dile getirdi.

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde, şair ve ödüllü ders kitabı yazarı İlhan Özay'ın adını yaşatmak amacıyla düzenlenen İlhan Özay Çocuk Kültür Evi'nde heyecan dolu bir etkinlik gerçekleşti. Şiir yarışması, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini şiirle ifade etme fırsatı buldukları anlamlı bir platform oldu.

Tuğba Özay, Konya'da babasının adına düzenlenen şiir yarışmasına katıldı

Toplam 12 öğrencinin katıldığı yarışmada, doğa, hayvan sevgisi ve vatan sevgisi gibi temalar üzerine yazılan şiirler, jüri üyelerinin dikkatini çekti. Jüri, aynı puanı alarak birinci seçilen 2 öğrenciyi belirledi. Konarı Şehit Tuncay Yapıcı Ortaokulu'ndan Hicran Kurultay "Barışın Şiiri" ve yine aynı okuldan Fatih Kaçar "Dünya Barışı" adlı şiirleriyle birinciliği paylaştı.

İkinci dereceye Tuzlukçu Ortaokulu'ndan Ayşe Nur Yanık "Benim Vatanım" adlı şiiriyle, üçüncü dereceye ise Mevlana İmam Hatip Ortaokulu'ndan Ayşe Naz Buğdaycı "Barış İsterim" adlı eseriyle layık görüldü.

Tuğba Özay, Konya'da babasının adına düzenlenen şiir yarışmasına katıldı

Dereceye giren öğrencilere tablet ve madalya gibi değerli hediyeler verilirken, diğer katılımcı öğrencilere de çeşitli hediye ve hatıralar takdim edildi. Etkinlik, şair İlhan Özay'ın kızı olan şarkıcı ve eski manken Tuğba Özay ile annesi emekli öğretmen Duygu Özay'ın da katılımlarıyla renklendi. Öğrenciler, Tuğba Özay ile fotoğraf çektirerek güzel bir günün anısını ölümsüzleştirdi.

Şarkıcı Tuğba Özay, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, babası İlhan Özay'ın adını yaşatmak ve çocuklara şiiri sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yaparak, katılımcılara ve destek verenlere teşekkür etti. Özay, "İlhan Özay çok daha fazlasını hak eden bir bilgeydi. Amacımız, onun adını her yerde yaşatmak ve şiir coşkusunu her zaman hissettirmek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.